3 februarie 2021 — Evenimente

Exponatul lunii februarie și intrare liberă la muzeu!

În luna februarie, am ales un obiect special pentru vizitatorii MNLR Crețulescu: lada de zestre care a aparținut scriitoarei Alice Botez, care se alătură, doar pentru două săptămâni, celorlalte obiecte cu poveste din expoziție: evantaiul cu versuri și cele două oglinzi, așezate de-o parte și de alta a intrării în sala dedicată scriitoarelor, unde vă invităm să pătrundeți și să activați, prin intermediul senzorilor de mișcare, vitrina centrală, pentru a asculta vocile autoarelor reprezentate în sală sau ale actrițelor care interpretează fragmente literare ale scriitoarelor, printre care le amintim pe Cella Delavrancea, Otilia Cazimir, Henriette Yvonne-Stahl, Zoe Dumitrescu-Bușulenga, Monica Lovinescu.

Lada de zestre a reprezentat pentru o lungă perioadă de timp un obiect esențial. Dincolo de rolul în ritualul căsătoriei, în lada de zestre se păstrau cele mai importante haine și obiecte moștenite și/sau create de persoana care se pregătea de drum.

Vă invităm, pe pagina de Facebook a muzeului, să ne împărtășiți acele lucruri importante pe care le-ați păstra într-o ladă de zestre.