4 martie 2021 — Evenimente

Exponatul lunii martie la MNLR

Vizitează muzeul în ritmul tău!

Intrare liberă în prima joi din lună și acces gratuit la audioghidurile MNLR. Copiii și adolescenții pot asculta poveștile obiectelor scrise special pentru ei, după un scenariu de Selma Dragoș. Tinerii și adulții au propriul lor audioghid, iar turiștii străini pot accesa audioghidul în limba engleză.

Rochia de seară, din mătase grea, cu aplicație de dantelă albă, achiziționată de la o casă de modă din Paris, a aparținut Corneliei Blaga, soția scriitorului Lucian Blaga și sora diplomatului Caius Brediceanu, cu misiuni la Rio de Janeiro, Vatican și Helsinki.

Cornelia Blaga provenea dintr-o familie înstărită. A început studiile de Medicină la Viena și le-a finalizat la Cluj. Era înzestrată cu un spirit critic deosebit, era emancipată și avea o frumusețe aparte, distinctă.

Dorli Blaga scria despre mama sa, Cornelia Brediceanu-Blaga: „era foarte subțire, puțin creolă, păr șaten bogat, cu o ținută vioaie (practicase sporturi încă din copilărie), picioare extrem de frumoase, pe care nu se temea să și le arate. Și-a tuns scurt părul și și-a scurtat rochiile fără sfială, imediat ce a venit această modă. Tot așa cum a adoptat și pantalonii largi, la mijlocul anilor ’30.”

Urmărți „Exponatul lunii” la MNLR Crețulescu în prima joi din fiecare lună, când aveți ocazia de a admira obiecte de poveste din arhiva muzeului, intrarea este liberă, iar accesul la poveștile audioghidului este gratuit!

Proiect realizat de echipa Programe cu sprijinul colegilor de la Patrimoniu.

Montaj: Alex Ursu

#MNLRCrețulescu#Programe#Patrimoniu #Exponatullunii