14 februarie 2020 — Expoziții

Expoziția | „Glass fish, glass world” – Mirela Trăistaru și Cristi Farcas

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 21 februarie 2020, ora 17.00, în Sălile „Petru Creția”, „Alexandru Oprea” și „Alexandru Condeescu” din Calea Griviței 64-66, la vernisajul expoziției „Glass fish, glass world” semnată de artiștii Mirela Trăistaru și Cristi Farcas. Prezintă: criticul de artă Pavel Șușară și curatorul expoziției Daniel Sur.

Concepută sub formă de instalație, expoziția-manifest „Glass fish, glass world” aduce în atenția publicului o temă foarte actuală: degradarea mediului înconjurător și susține demersul prin care arta a devenit un instrument din ce în ce mai des folosit pentru a „sancționa” modul în care omenirea a abandonat datoria de a proteja și conserva habitatul.

Artista Mirela Trăistaru consideră că este important ca artiștii contemporani să propună demersuri care să se concentreze pe schimbarea unor comportamente și mentalități, pentru că arta deține propriile mijloace de comunicare.

,,Cristi Farcas propune o reprezentarea vizuală a celebrei întrebări – ce alegi? Viața sau moartea? – într-o interpretare provocatoare și contemporană. Viața e reprezentată printr-un material filmat, folosind culori de contrast la limita kitsch-ului iar moartea este reprezentată prin estetica urâtului, culori desaturate, întunecate, într-o notă satirică. Expoziția ,Glass fish, glass world – What would you choose? este unul dintre puținele proiecte artistice din România care încearcă să sublinieze fragilitatea și limitarea lumii contemporane și care trage un semnal de alarmă asupra problemelor din mediul înconjurător. Expoziția pune în discuție relația dintre natură, societate și politică și încearcă să creeze o dezbatere despre rolul pe care îl poate juca demersul artistic în urzeala complexă a politicii, a științei și a societății.” – Daniel Sur, Curator

Expoziția poate fi vizitată în perioada 21 Februarie 2020 – 12 martie 2020.

Programul de vizitare a expoziției: Luni – Vineri,  în intervalul orar 10.00 – 18.00

Galerie Foto