6 octombrie 2021 — Evenimente

Farewell to Research 9th Bucharest Biennale Proiecții în cadrul celei de-a IX-a ediții a Bienalei de la București

Miercuri, 6 octombrie 2021, orele 10.00-18.00
Mansarda MNLR, Strada Nicolae Creţulescu 8

Proiectul curatorial Farewell to Research a fost inițial creat pentru a IX-a ediție a Bienalei de la București, care trebuia să aibă loc în 2020. Programul propus consta într-o serie de traiectorii experimentale, în desfășurare, incluzând evenimente performative, proiecții, seminarii, publicații, toate fiind concentrate asupra cercetării artistice ca practică ce poate da naștere unor propuneri creative.

Din cauza situației cauzate de pandemie, au fost organizate doar două evenimente on-line, cu sprijinul Institutului Goethe din București: un atelier curatorial: Handful thrown into air and scattered over earth (în colaborare cu HDK Valand, Universitatea din Gothenburg: Mick Wilson) și un simpozion curatorial: Contemporary Art Biennials – our hegemonic machines in states of emergency (în colaborare cu OnCurating, Universitatea de Arte din Zürich: Dorothee Richter și Ronald Kolb).

Proiecțiile vor avea loc în perioada 6 octombrie – 14 noiembrie 2021, la mansarda MNLR, și se înscriu într-un proiect amplu curatoriat de Henk Slager, care cuprinde evenimente organizate la Muzeul Național al Literaturii Române, la UNAgaleria și la Muzeul Național de Artă Contemporană. Proiecțiile reprezintă o extensie a prezentării din decembrie 2020 la OnCurating (Zürich). Cu participarea: Silvia Amancei & Bogdan Armanu, Ursula Biemann, Henna Halonen, Hristina Ivanovska, Falke Pisano, Janis Rafa.

Programul complet al Bienalei de la București poate fi consultat aici.

Pentru vizionarea proiecțiilor la mansarda MNLR, intrarea este liberă, iar accesul se face în baza unei rezervări la adresa programe@mnlr.ro sau la numărul 0736.598.451, precum și în baza certificatului de vaccinare sau a unui test PCR, mai multe detalii, aici.