7 noiembrie 2023 — Evenimente

Festivitatea de premiere la Concursul de poezie pentru tineri, București 2023

Festivitatea de premiere va avea loc pe 11 noiembrie 2023, între orele 15.00- 18.00, la Muzeul Național al Literaturii Române, sediul din strada Nicolae Crețulescu 8. Accesul se va face pe bază de invitație.

Atelierul de creație „Poezie în viață” este săptămânal și se va desfășura în zilele de sâmbătă, în intervalul 15.00- 18.00, pe parcursul anului școlar.

Scopul acestui concurs a fost selectarea primei grupe de lucru pentru ceea ce constituie Atelierul de Creație „Poezie în viață” ce se va desfășura săptămânal pe parcursul anului școlar 2023-2024. Concursul s-a adresat numai celor care locuiesc în București.

Componența juriului: Nina Vasile (scriitoare, doctor în filosofie, coordonatoarea Concursului de Poezie), Simona Popescu (poetă, profesor universitar doctor), Cristina Ispas (critic literar), Claudiu Komartin (poet, critic, coordonator al Clubului de lectură Institutul Blecher) și prof. univ. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române.

Concursul s-a adresat în primul rând tinerilor, fie ei studenți sau elevi de liceu, interesați de ceea ce propune Atelierul, mai apoi, iubitorilor de poezie și tinerilor autori. În perioada 23 octombrie- 4 noiembrie se desfășoară jurizarea, iar din 11 noiembrie va fi lansat Atelierul și vor fi anunțați câștigătorii.

Atelierul de Creație „Poezie în viață”, al cărui caracter, dar și structura singulară au avut rezultate dintre cele mai interesante în poezia actuală românească, are deja o istorie de zece ani, desfășurată din anii 90 până în 2007.

Detalii*: la 0728 494038, Nina Vasile.

* Premiile constau în cărți și obiecte. Câștigătorii pot participa gratuit pe parcursul anului școlar 2023-2024 la Atelierul de creație Poezia în viață. Vor experimenta tehnici de scriitură, modalități de creativitate poetică sau existențială. Pot cunoaște noile generații de poeți, personalități din literatură, muzică, teatru, pictură, dans sau alte domenii de cunoaștere. La finalul anului școlar, cu frecvență săptămânală a Atelierului, se va edita o antologie a celor mai bune poeme scrise în Atelier de către participanți. Primii 14 participanți, câte 7 selectați din ambele categorii, vor constitui o serie și un grup de lucru săptămânal, timp de un an școlar. La finalul acestei perioade cei mai buni dintre aceștia vor fi debutați la una dintre editurile ce colaborează cu organizatorul proiectului.