19 ianuarie 2024 — Evenimente

Ficțiunea de joi | Început și final

La Muzeul Național al Literaturii Române va avea loc joi, 25 ianuarie 2024, ora 18.30, sediul din strada Nicolae Crețulescu 8, un dialog între poeta Ligia Pârvulescu – și regizoarea Victoria Baltag, în cadrul proiectului „Ficțiunea de joi. Început și Final”.

Proiectul Ficțiunea de joi își propune să aducă în dialog generații diferite și artiști care contribuie, chiar și tangențial, la un construct artistic: creatori tineri, aflați la debut, și creatori recent consacrați, creatori aflați la final de carieră, scriitori, artiști plastici, artiști din audio-vizual, oameni preocupați de poveste, de creație. 

Trecem printr-o schimbare generală: de mentalitate, de comunicare socială, de exprimare artistică. Doar schimbul de experiențe & idei poate să contribuie cu adevărat la nașterea noului canon estetic. Muzeul Național al Literaturii Române din București pune bazele unui club pentru toți cei care vor să contribuie la noua poetică.

Întâlnirile au o temă legată de ficțiune: viziuni, tehnici, experiențe, mesaje. În centrul întâlnirii se află un dialog între artiști din domenii diferite, completat/întrerupt/stimulat de public.

Evenimentul are loc în fiecare joi, ora 19.00, la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8.

Organizatori: revista Ficțiunea, MNLR