15 iulie 2019 — Concerte de muzică

Florin Chilian | Concert în Grădina MNLR

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită miercuri, 24 iulie 2019, de la ora 20.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, la un concert al artistului Florin Chilian.

Membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România și din Marea Britanie, Florin Chilian a învățat multe de la mentorul său, Valeriu Sterian.

„Am acceptat realitatea faptului că impostura necesită un minimum de inteligență și de unde nu este, nici Dumnezeu nu cere. Am înțeles că unii sunt doar mediocri și nu te poți supăra pe ei doar pentru că de generații nu reușesc să-și depășească condiția. Mă repet, dar o fac cu drag: tot timpul am făcut fix pe dos totul, fix împotriva a tot ce putea să însemne să reușești în viață. Tot timpul am vrut să ratez, dar să ratez în condițiile mele. Nu m-am temut să fac ce știam eu că trebuie făcut, potrivit credințelor mele și împotriva valului nefiresc de mare al celor care «știau ei mai bine». Mereu mi-am zis că dacă tot este să o dau de gard, să eșuez, să ratez în viața asta a mea, măcar să o fac într-un mare fel, cu stil de mare ratangiu, privind și primind provocarea asta drept în față, în ochi și nu mic, meschin, pe ascuns, nevricos. «Zece» a plecat și de aici”, mărturisea artistul la concertul de anul trecut din Grădina MNLR.

În biografia sa este consemnat faptul că pe lângă compozitor, textier și interpret, Florin Chilian este și jurnalist. Între anii 2005-2009, la sugestia lui Florian Pittiș, a prezentat la Radio România Tineret o emisiune tip talk-show, iar din 2007 până în 2009, la invitația lui Marius Tucă, a avut propria rubrică în Jurnalul Național, semnând săptămânal un editorial. A mai semnat editoriale în ziarul Cotidianul.
Pentru Florin Chilian poezia înseamnă viaţă, respiraţie, zidiri şi construcţii în realitatea imediată. Un joc al vieţii necesar şi de neînlocuit. „Nu poţi scrie despre durere dacă niciodată nu ai simţit cum îţi zvâcnesc ochii sub loviturile lacrimilor dinlăuntrul tău. Nu poţi scrie despre iubire dacă, izbit de atâta alb, n-ai rătăcit printre nori. Nu poţi scrie despre disperare dacă nu ai simţit-o. Rare au fost momentele pe care inima asta a mea le-a notat în jurnalul ei. Rare, importante, de neuitat. Le voi aşterne într-o zi pe toate. Până atunci pot scrie acum despre un astfel de moment.”

Florin Chilian se poate lăuda cu nenumărate premii dintre care menționăm numai Locul I la Festivalul „Om bun” și Premiul „Albumul anului 2017“ pentru „Pre@Clasic“ decernat de către Radio România Actualități. Albumul „Iubi – Interfață la realitate”, lansat pe 21 noiembrie 2001, a fost un adevarat succes. Au urmat 2004 – „Zece porunci, raport despre starea națiunii, 1989-2004. Primul pasˮ, 2010 – „Autistul, nu-l mai goniți pe Brâncuși!”, 2017 – „Pre@Clasic”, 2019 – „PlânSuRâsul”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm cu drag la concert!