28 august 2020 — Evenimente

Gala 10. AgențiadeCarte.ro

Gabriela Adameșteanu, Denisa Lepădatu, Carmen Mușat, George Mihăiță și Ion Mureșan sunt laureații Premiilor de Excelență AgențiadeCarte.ro. Gala a avut loc joi, 27 august 2020, ora 19.00, în grădina Muzeului Național al Literaturii Române. În cadrul evenimentului, a fost lansată antologia 10. AgențiadeCarte.ro și a avut loc un recital susținut de Maria Răducanu.

Antologia  AgențiadeCarte.ro are 414 de pagini, redactate de scriitorii Andra Rotaru și Teodor Dună, cu o copertă semnată de artistul vizual Mihai Zgondoiu și un cuvânt înainte scris de criticul de teatru și universitarul Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române din București. Din juriul Premiilor de Excelență AgențiadeCarte.ro au făcut parte actrița Maia Morgenstern, prof. univ. dr. Silviu Angelescu și prof. univ. dr. Ioan Cristescu.

Gala a fost prezentată de scriitorul Dan Mircea Cipariu, fondatorul și directorul AgențiadeCarte.ro. Organizatorii evenimentului: asociația Euro CulturArt și Muzeul Național al Literaturii Române din București, cu sprijinul financiar al AFCN (Administrația Fondului Cultural Național). Partener media: Radio România Cultural.

Laureații Premiilor de Excelență AgențiadeCarte.ro:

Gabriela Adameșteanu (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Proză)

Denisa Lepădatu (Premiul Opera Prima)

Carmen Mușat (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Critică Literară)

George Mihăiță (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Literatură și Arte)

Ion Mureșan (Premiul de Excelență Opera Magna pentru Poezie)

150 vizualizări