9 mai 2020 — Evenimente

George Mihăiță citind un fragment din „Elogiul satului românesc”, discurs rostit de Lucian Blaga la 5 iunie 1937, la Academia Română

Vă invităm să îl ascultați pe actorul George Mihăiță citind un fragment din discursul de recepție în Academia Română, „Elogiul satului românesc”, rostit de Lucian Blaga la 5 iunie 1937.

Materialul este accesibil pe canalul nostru de YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=mgUpJ25Rdbg&feature=youtu.be

George Mihăiță este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori de teatru și film. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, promoția 1971, clasa profesorului Sanda Manu, și a debutat în 1968, cu filmul „Reconstituirea”, iar din 2002 este directorul Teatrului de Comedie București. Cariera sa de peste patru decenii a însumat numeroase roluri atât în teatru, cât și în filme de lung metraj. Cu spectacolul „Revizorul” de N.V. Gogol, în regia lui Horațiu Mălăele, în care George Mihăiță joacă rolul primarului Anton Antonovici Skvoznik-Dmuhanovski a participat la numeroase festivaluri din Europa, dintre care Festivalul International Fring, Edinburgh (Scoţia), Bukarest Festtage, Viena (Austria), Teatrul Arenal, Madrid, SpaniaTeatrul „Katona József”, Budapesta (Ungaria). În 2002 a fost decorat cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc”.