6 august 2017 — Evenimente

Întâlniri cu prozatoare contemporane: Mara Wagner și Irina Georgescu Groza

Marţi, 8 august, de la ora 19.00, vă aşteptăm la o întâlnire cu două prozatoare contemporane – Mara Wagner și Irina Georgescu Groza. Evenimentul face parte dintr-o campanie amplă a Romanian Literature Now, menită să atragă atenția asupra literaturii române contemporane. Seria de întâlniri se va încheia cu o expoziție foto ce va purta semnătura Ema Cojocaru. Invitatele următoarelor două evenimente ale lunii august sunt Corina Sabău (22 august) şi Ana Maria Sandu (29 august).

IRINA GEORGESCU GROZA s-a născut la 29 iunie 1973 în Onești. A absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, iar în prezent trăieşte în Bucureşti şi lucrează în redacția Editurii Nemira. Începând cu anul 2014, a publicat proză scurtă în Revista de Povestiri, în Revista Argos, numărul 12, în primul număr al Revistei iocan, în Revista Apostrof și în antologia Argos, numărul 3. În 2016 a debutat în proză cu volumul de povestiri Dincolo de ferestre (Casa de pariuri literare).

MARA WAGNER s-a născut în 1975 la Brașov, unde și-a petrecut copilăria. A absolvit Liceul German Johannes Honterus din Brașov și Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București, oraș care a și adoptat-o și unde locuiește în prezent, cu partenerul ei și cei doi copii. Lucrează în presa scrisă ca redactor-șef la o revistă pentru femei și uneori scrie pe blogul personal meandmymonkeys.ro.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.