3 februarie 2023 — Concursuri

Intersecții plastice | Concurs pentru adolescenți | 3-20 februarie 2023

Muzeul Național al Literaturii Române invită liceenii să dea frâu liber emoțiilor și creativității pentru a sărbători în mod inedit luna iubirii, alternând bucuria de a interacționa cu limbajul poetic și entuziasmul de a-l reinterpreta vizual. Concret, pornind de la alegerea liberă a unui poem din lista pe care o veți regăsi mai jos, elevii vor realiza un poster sugestiv care să înglobeze mesajul artistic și să îl exploreze prin intermediul artelor vizuale, produsul final fiind destinat atât publicului școlar, cât și publicului adult care frecventează spațiul muzeal. Posterul va fi realizat în una dintre următoarele tehnici: desen, pictură, colaj sau tehnici computerizate (Photoshop, Corel etc), va fi trimis în format digital (PDF sau PNG/JPEG), cu orientare landscape. Posterul și ideea ilustrată trebuie să fie autentice și create în totalitate de elevii participanți. Orice încălcare a drepturilor de autor și de copyright nu vor fi asumate de către organizator!

! Selecția de poeme poate fi descărcată de aici: SELECȚIE POEME CONCURS

Reguli de eligibilitate

  1. Concursul se adresează ciclului liceal.
  2. Se pot înscrie în concurs liceele teoretice, vocaționale și tehnologice (publice și private) de pe tot teritoriul țării.
  3. Numai liceul, printr-un profesor coordonator, poate trimite muzeului documentele necesare înscrierii și materialele realizate de elevi.
  4. Participanții vor lucra în echipe de câte trei elevi.

Modalitate de participare

Vor fi luate în calcul înscrierile care vor conține următoarele documente:

! Informațiile utile pentru completarea documentelor necesare înscrierii la concurs se pot descărca de aici: INFO

Unde trimit materialele?

Posterele vor fi trimise fie printr-un simplu e-mail, fie prin intermediul unei platforme care permite un transfer de date de mari dimensiuni (https://wetransfer.com/) la adresa: programe@mnlr.ro , până luni, 20 februarie 2023 (ora 23.59).

Rezultatele vor fi anunțate în data de 22 februarie atât printr-o postare publică pe paginile de social media ale instituției, cât și prin intermediul corespondenței on-line.

Premierea câștigătorilor

În urma jurizării, se vor acorda trei premii (premiul I, premiul al II-lea și premiul al III-lea) și trei mențiuni.

Premiile vor consta, după cum urmează, în:

Premiul I: 2500 lei
Premiul al II-lea: 1500 lei
Premiul al III-lea: 1000 lei
Mențiuni – cărți