9 aprilie 2023 — Evenimente

Ion Minulescu – 79 de ani de la moarte

Pe 11 aprilie se împlinesc 79 de ani de la trecerea în eternitate a lui Ion Minulescu. Cu o săptămână înainte de moartea poetului „Romanțelor” a avut loc bombardamentul anglo-american din 4 aprilie 1944, primul atac aerian masiv al Aliaților asupra Bucureștiului, bombardament în urma căruia aproape 3000 de bucureșteni au fost uciși. Ion Minulescu a fost șocat de acest bombardament și de urmările lui și a murit în dimineața zilei de 11 aprilie 1944 în urma unui stop cardiac. Scriitorul a fost înmormântat pe 13 aprilie 1944 la cimitirul Bellu. Slujba religioasă a fost oficiată de Gala Galaction.

În Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” din cartierul Cotroceni, pe unul din pereții camerei scriitorului se păstrează un calendar oprit la data morții lui Minulescu. În 1991, când a donat casa și patrimoniul ei Muzeului Național al Literaturii Române, din București, Mioara a trecut în actul de donație, ca o condiție obligatorie, păstrarea calendarelor oprite la data deceselor părinților ei.

Dacă doriți să aflați mai multe despre drama din 11 aprilie 1944, dar și despre viața și opera lui Ion Minulescu, vă invităm să participați la un tur ghidat special ținut de colegul nostru Adrian David, muzeograf la Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” din București, în data de 11 aprilie 2023.

Pentru programări, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0722.657.280

Galerie Foto