26 mai 2022 — Concerte de muzică

„Joc în oglinzi” | Concert Ion Bogdan Ștefănescu & Flaut Power

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită luni, 30 mai 2022, de la ora 18.30, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, la concertul „Joc în oglinzi” susținut de Ion Bogdan Ștefănescu & Flaut Power (Carla Stoleru, Lorena Palade, Teo Mondiru, Mihai Vaida).

Versuri de Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Cezar Ivănescu, Nina Cassian, George Stanca, Ioan Es Pop, Ioan Mureșan, Mircea Dinescu, Liviu Vișan, Ion Bogdan Ștefănescu. Muzică originală Ioan Dobrinescu și Ion Bogdan Ștefănescu. Aranjamente după Ioan Caioni, Anton Pann, Ciprian Porumbescu, Ion Vasilescu, Ionel Fernic.

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu este solist al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la catedra de flaut din cadrul Universității Naționale de Muzică București și solist la Filarmonicii „Banatul” din Timișoara. Este doctor în muzică din anul 2002, când a obţinut înalta calificare profesională, la Universitatea de Muzică din Bucureşti, cu lucrarea intitulată „Tehnici şi timbralităţi arhaice în creaţia contemporană pentru flaut” avându-l ca profesor îndrumător pe compozitorul Octavian Nemescu. În anul 1995 a obţinut diploma de „Master of Music” la Universitatea Illinois din Urbana-Champaign, SUA, unde l-a avut ca profesor pe renumitul flautist englez Alexander Murray. În paralel cu studiile de masterat, a activat, în cadrul Universităţii Illinois, în calitate de asistent al prof. Alexander Murray (1994 – 1995). Ion Bogdan Ştefănescu este absolvent, în 1993, al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Interpretare Muzicală – secţia Flaut – la clasa prof. Virgil Frâncu. Ion Bogdan Ştefănescu este membru fondator al ansamblurilor „Procontemporania” şi „Profil” şi fondatorul „Barock Orchestra” și „Flaut Power”. Din 2012 este membru al Uniunii Scriitorilor din România și are și activitate de dirijor.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Galerie Foto