18 septembrie 2020 — Evenimente

Lansare „Antidot la zadar”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește evenimentul de lansare a volumului Antidot la zadar, primul din colecția Revoluția Modelelor, apărută sub auspiciile Fundației Culturale Memoria, vineri, 25 septembrie 2020, ora 18.00, în Grădina MNLR din Strada Nicolae Crețulescu nr. 8.

La eveniment vor participa: academician Sabina Ispas, director al Institutului de Etnografie și Folclor, profesor universitar dr. Nicolae Constantinescu, președintele Fundației Culturale Memoria și Cristina Chirvasie, regizor, realizatoarea proiectului Revoluția modelelor.

REVOLUȚIA MODELELOR este un proiect cultural și educațional dedicat, în principal, tinerilor din societatea românească și din diaspora care au nevoie de modele reale și de o scară de valori stabile, „formatoare de suflete”. Proiectul se desfășoară pe mai multe paliere prin realizarea unor filme documentar-eseu cu personalități ale societății civile, editarea colecției dedicate acestora și conferințe itinerante. Proiectul a fost lansat oficial pe 1 iunie 2019 la Palatele Brâncovenești de la Mogoșoaia. Filmele vor putea fi vizionate începând cu 1 octombrie 2020 pe site-ul proiectului www.revolutiamodelelor.ro.

Colecția REVOLUȚIA MODELELOR este un „apendice” al filmelor. Ea conține transcrierile convorbirilor realizate cu ocazia filmărilor. Volumul Antidot la zadar a fost editat în martie 2020. Cele cinci personalități ale căror interviuri apar în acest volum sunt: academician Sabina Ispas, (etnolog, directorul Institutului de Etnografie și Folclor), doamna Micaela Ghițescu (filolog), profesor universitar dr. Nicolae Constantinescu (președintele Fundației Culturale Memoria), teologul Dumitru Horia Ionescu (nepotul părintelui Dumitru Stăniloae) și sculptorița Silvia Radu.

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Intrarea este liberă, participarea se face în baza unei rezervări la numărul 0748 057 192 sau pe e-mail la programe@mnlr.ro.