9 mai 2018 — Evenimente

Lansare Antologie „111 cele mai frumoase poeziiˮ

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la evenimentul de lansare a Antologiei „111 cele mai frumoase poeziiˮ, de Elena Armenescu, apărută la Editura Semne, marți, 22 mai 2018, de la ora 18.00 la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe). Invitații să prezinte Antologia sunt criticul literar Aureliu Goci și scriitorii Silvia Chițimia, Ion C. Ștefan și Geo Călugăru, dar și Paula Romanescu și Passionaria Stoicescu. Vor recita Veronica Gheorghe și Doina Ghițescu.

Elena Armenescu, medic şi scriitoare, este pasionată de istorie, de cultură şi de artă. Licenţiată în 1972 a Facultăţii de Medicină din Timişoara, autoare a volumelor „Ferestrele somnului”, „Regatul ascuns”, „Exodul uitării”, „Dictatura iubirii”, „Strigăt spre lumină”, „Memoria statuilor”, „Iubirea împărătească”.

Elena Armenescu afirmă că scriitorul trebuie să fie dominat de iubirea faţă de oameni, trebuie să fie într-un contact permanent cu viaţa, cu durerile şi bucuriile ei, cu înfrângerile şi victoriile, dar şi cu succesele ei. „Atât în proză, cât și în poezie, domină senzaţiile proprii trecute printr-o proiecţie sufletească plină de lirism, și am pornit de la multe întâmplări reale, conturând personaje concrete, cu zbuciumul şi trăirile lor. Nu degeaba s-a spus că scriitorul este şi un cronicar al timpului său. Noi însă trăim în această societate modernă și avem nevoie să ne păzim gândurile, să nu lăsăm să vină spre noi larma, zgomotul supărător şi bolnăvicios al lumii, şi totuşi să ne implicăm în relatarea şi rezolvarea unor fenomene. În asta cred că stă de fapt, secretul longevităţii, arta de a trăi”.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!