17 mai 2022 — Concerte de muzică

Lansare CD | „10 cântece… de 10”

Muzeul Național al Literaturii Române și Asociația Media 10 vă invită marți, 24 mai 2022, de la ora 17.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, la evenimentul de lansare a CD-ului cu muzică pentru copii „10 cântece… de 10”, semnat de Mihai Alexandru, pe versurile Marinei Almășan. CD-ul are zece cântece cu tematica desprinsă din universul copilăriei și interpretate de copii talentați din întreaga țară, ce fac parte din proiectul Al Mike Pepiniera, inițiat de compozitorul Mihai Alexandru.

Participă: Titus Andrei, realizator emisiuni muzicale Radio-România Actualități, Ștefan Gheorghiu – președinte Credidam, BIBI, vedeta tinerei generații, Eugen Cristea, Mihai Alexandru. Moderator: Marina Almășan secondată de Magicianul Teo.

Evenimentul va include și lansarea unei colecții de modă pentru copii a designerului Svetlana Karahan.

Marina Almășan, producător TVR, unul dintre cei mai prolifici realizatori și moderatori de emisiuni de televiziune din țara noastră, cea mai longevivă vedetă media din România. De numele său se leagă emisiunea „Ceaiul de la ora 5”, produs al anilor 90, dar și multe alte emisiuni ale TVR. Jurnalist cu mii de articole publicate în presă, autor a 15 cărți, apărute pe piața din România, textier a zeci de melodii din muzica ușoară românească și cea dedicată copiilor, colaborând cu unui dintre cei mai buni compozitori ai prezentului.

Mihai Alexandru, compozitor, absolvent al Conservatorului „Ciprian Porumbescu”, membru al Uniunii Compozitorilor din România. A debutat acum 20 ani în trupa IRIS, devenind apoi un adevărat „lansator de hituri și albume de succes” în muzica românească, unele interpretate de vedete internaționale. Are 19 calificări în finala Eurovision și a reprezentat România în două finale internaționale. Este autorul a numeroase proiecte muzicale cu mari artiști români. A fost desemnat, în 2014, „Compozitorul Anului”, este prezent în juriile celor mai importante festivaluri și concursuri de muzică. Proiectul său de suflet este Al Mike Pepiniera, care îi vizează pe cei mai talentați copii și adolescenți din România.

Marina Almășan și Mihai Alexandru sunt la a doua colaborare.

Sponsorul CD-ului este GREEN SUGAR (singurul îndulcitor 100% natural, pe bază de stevia, recomandat de Societatea de Nutriție din România). Compania lansează cu această ocazie o gamă de produse pentru copii.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia, OPT motive.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!