31 mai 2021 — Lansări de carte

Lansare de carte „Colectiv. Lacrimi de foc”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește joi, 3 iunie 2021, de la ora 15.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, lansarea de carte „Colectiv. Lacrimi de foc”, de Dan Alexandru Tano. Invitați la eveniment sunt scriitorul Dinu Săraru, Ada Vertan, Lidia Vadim Tudor, Dan Alexandru Tano. Cu participarea actorilor Ada Navrot și Lucian Enescu.

Născut în 1970, pe meleaguri teleormănene, Dan Alexandru și-a croit un drum propriu. A publicat două culegeri cu articole scrise de-a lungul vremii: ,,Frustrări de român” și ,,În timp ce tu mori”, precum și două romane: ,,Viața mea pe Hayabusa – 100.000 km. pe motor” (2014) și ,,Îngerul scăpat din iad” (2018).

,,Colectiv. Lacrimi de foc” face parte dintr-o trilogie dedicată momentului Colectiv.  Urmează să apară și ,,Colectiv. Lacrimi de oțel” și ,,Colectiv. Lacrimi de sânge”. Inedit este faptul că această trilogie este adaptarea după scenariul cu același nume. O inversare a modului de a concepe și scrie o carte în relație cu un scenariu de film.

Romanul (scenariul) ,,Colectiv. Lacrimi de foc” este o îngemănare între realitate și ficțiune, deși autorul ne avertizează că ,,Întâmplările relatate și personajele prezentate în această carte sunt fictive. Orice asemănare cu persoane, fapte și situații reale este pur întâmplătoare”. Întâmplarea din seara de 30 octombrie 2015 este adevărată, iar personajele care populează volumul sunt ficțiuni cu proiecții posibile în tot conglomeratul de clienți ai Clubului Colectiv din acea zi. Dincolo de Colectiv se ascund încă secrete și mistere, pe care, într-o formă literară, scriitorul Dan Alexandru vrea să le dezlege, oferind cititorului o variantă posibilă a acestei tragedii.

Intrarea este liberă, iar accesul la eveniment se va face în limita locurilor permise de situația pandemică.

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Galerie Foto