4 mai 2022 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Curcubeu peste timp”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 13 mai 2022, de la ora 15.00, în Grădina MNLR din Str. Nicolae Crețulescu 8, evenimentul de lansare a cărții „Curcubeu peste timp”, de Costică Dogaru, apărută la Editura Astralis. Participă: Evelyne Maria Croitoru, Geo Călugăru, Lucian Gruia, Cleopatra Luca, Marian Nencescu, George Vlaicu, Luminița Zaharia. Recită: Magda Băcescu. Moderator: Camelia Pantazi Tudor.

Costică Dogaru este absolvent de studii juridice și militare universitare. Pe parcursul anilor, a publicat articole în reviste de specialitate și volume destinate învățământului din domeniul său de activitate. A publicat poezii de dragoste și cu substrat filosofic în multe reviste literare și de cultură, precum „Astralis”, „Clubul Artelor Giurgiu XXI”, ,,Uscând o Lacrimă”, „Vitralii – Lumini și umbre”, dar și în Antologia ,,Sub Drapel” și în Antologia Anotimpurilor: Clubul artelor Giurgiu. Are în lucru un volum de catrene și un roman.

„Prin excelență un romantic incurabil, Costică Dogaru se dorește un pictor impresionist al versului, un poet al stărilor vii, nefardate, așa cum sunt întâlnite în natură și la oameni. În poeziile sale, care vor câștiga prin timp și prin similitudine aprecierea unor tablouri de mare preț, spațiul ficțional este (re)adus în realitate într-o manieră stilistică personală, pe măsura talentului cu care este înzestrat”, spune George Vlaicu.

„Muzicalitatea intrinsecă a versurilor, tandrețea trăirilor conduc cititorul spre starea de grație, atât de greu de atins. Lumea lui este limpede, solară, florală, blândă, ca o infuzie de ceai vindecător. Visele lui ni se insinuează în suflet, devin ale noastre – și ce poate fi mai minunat decât această simbioză poet-cititor?! Iubirea se trăiește fără angoase, sufletul nu are tenebre, ideile curg armonios, toate reacțiile se petrec la cald, catalizate de lumină. Primul volum al lui Costică Dogaru ne uimește, ne bucură, ne fascinează!”, scrie și Luminița Zaharia.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator CulturalContemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură FamiliaOPT motive.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!