6 septembrie 2019 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Goarna lui Tuturuz”, de Ștefan Mitroi

Muzeul Național al Literaturii Române va găzdui evenimentul de lansare a volumului Goarna lui Tuturuz, de Ștefan Mitroi, marți, 24 septembrie 2019, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).
Invitați: Dinu Săraru și Clara Mărgineanu.

Momentul muzical va fi susținut de Raul Cârstea.

Ștefan Mitroi este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Proză, București, în conducerea căreia se află. În anul 2010 i-a fost decernat Premiul Academiei Române pentru romanul Dulce ca pelinul. A primit, de asemenea, două premii ale Uniunii Scriitorilor, premiul Opera Omnia al Filialei Literatură pentru Copii și Tineret, 2011, și premiul Pentru cea mai bună carte a anului al Filialei Proză, 2016. A publicat la Editura RAO: Viața inversă a lui Cocostel Ouatu (2005), Dulce ca pelinul (2008, 2016), Biblia pentru furnici (2013), Guantanamo (2014), Jocuri de nenoroc (2015), Bâlciul de argint (2015), Atunci când era mereu duminică (2017).

„Un cătun nord-dunărean se înfiripă din mit și se prăbușește-n istorie. Aidoma pădurii Birnam care, în Macbeth, pornește către castelul Dunsinane, cătunul lui Ștefan Mitroi, din care oamenii s-au mutat fie în cimitir, fie în oraș, hotărăște să plece în căutarea foștilor locatari vii ai caselor călătoare. (…) Intens personalizate, casele, biserica, fântâna, școala, cimitirul sunt toate lucruri-ființe și se poartă ca atare: se mișcă, vorbesc, iubesc sau urăsc, se nasc și mor, iar poezia ce rezultă din interacțiunile lor este de o frumusețe rară. O poezie pe care o veți regăsi pe întregul cuprins al cărții, pompând sânge proaspăt în obiectele și evenimentele chemate de autor la facerea și desfacerea lumilor”, scrie despre cartea lui Ștefan Mitroi, Goarna lui Tuturuz, poetul Ioan Es. Pop.

Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

Galerie Foto