15 martie 2021 — Evenimente

Lansare de carte | „Harta și legenda. Mircea Cărtărescu în 22 de lecturi”

„Harta și legenda. Mircea Cărtărescu în 22 de lecturi” este un adevărat eveniment editorial.

 Inițiativa este una cât se poate de nimerită, având în vedere că studiile dedicate operei lui Mircea Cărtărescu au fost, până acum, disparate, sau livrate doar sub forma cronicii de întâmpinare.

Volumul, coordonat de Oana Fotache și Cosmin Ciotloș, adună texte scrise de specialiști în domeniul filologic, dar nu numai. Volumul conține lecturi ale operei lui Mircea Cărtărescu dinspre muzicologie, istoria religiilor, arhitectură, arheologie etc., oferind multiple chei și posibilități de interpretare și reinterpretare. Mai mult, volumul conține, la propriu, o hartă, proiectată de arhitectul Lorin Niculae, iar Bucureștiul lui Mircea Cărtărescu prinde acolo noi contururi.

Puteți afla mai multe detalii din laboratorul acestei cărți într-o discuție dintre Oana Fotache și Lorin Niculae, moderată de Luana Stroe. Cosmin Ciotloș este alături de noi printr-o intervenție on-line.

Volumul „Harta și legenda. Mircea Cărtărescu în 22 de lecturi” poate fi precomandat printr-un e-mail, la adresa contact@edituramnlr.ro.