4 iulie 2024 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Simplu”, de Loreta Popa

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 19 iulie 2024, de la ora 18.00, în Grădina MNLR, la evenimentul de lansare a volumului de poezie „Simplu”, de Loreta Popa, apărut la Editura Lumina Tipo.

Alături de autoare vor participa Rodica Mandache, Cristina Bogdan, Emilia Popescu, Antoaneta Cojocaru, Adrian Păduraru, Ovidiu Mihăilescu, Maria Gheorghiu, Cătălina Beța, Marilena Rotaru, Doina Lavric-Parghel, Virgiliu Parghel, Cristina Deleanu, Eugen Cristea, Catia Maxim, Irina Cojar, Luminița Tucă, Iulian Gliță, Toma Enache, Corina Ozon, Camelia Cavadia, Ioana Pavelescu.

„Poezia Loretei Popa este ca o scrisoare deschisă, fără destinatar. Sincere și curate, cuvintele (cum spune în poezia citată) «din soare cădeau direct în palma mea». Norocoși vor fi cei care vor citi acest nou volum de poezii al Loretei Popa, atât datorită acestei înălțări și purități, cât și frumuseții cu care își oferă versul. Mâna acestei poete este aidoma mâinii unei pianiste, înțeleaptă în ritm, uneori cu o notă surprinzătoare de jazz în cele mai bune versuri ale ei care transmit în manieră aproape frenetică un sentiment profund, alături de un gând asemănător pe care trebuie să-l culegem atent cu palmele noastre, cu ochii și cu mintea noastră. Pentru că această poezie conține înțelepciuni secrete, versuri care răsar dintr-odată ca o făclie în pădure. Poezia Loretei Popa caută în permanență să transceandă către un «tu»: valoarea solidarității este una dintre trăsăturile sale cele mai înalte, ca în toată marea poezie, de altfel. Loreta Popa, în multe versuri din «Simplu», se îngrijorează de «sănătatea» sufletelor altora și nu numai că oferă lumina unui dialog, dar îi și ascultă pe cei care vor să se apropie de lumina acestor poezii”, notează Fulgencio Martínez în prefața volumului.

Loreta Popa (n. 1968, București) a absolvit Facultatea de Jurnalism, Universitatea Hyperion, a urmat cursuri de master la CESI, Facultatea de Litere a Universității București, iar actualmente este doctorand în domeniul Teatru și Artele Spectacolului la Facultatea de Litere și Arte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. A debutat editorial cu „Scrisori pentru Emaˮ (Editura Semne, 2009). A mai publicat „Povestea Lupului Albastru”, „Scrisori de dragoste – Astăzi, Acum” – 2010 (Editura Mateiaș), „Cântecul culorii” – 2011 (Editura Neverland), „33” – 2015 (Editura TracusArte) și o reeditare a „Scrisorilor pentru Ema” (2017, Editura For You). După 30 de ani de presă culturală, un periplu ca redactor și editor la ziarele Dimineața, Cronica Română, Vocea României, Sport XXI, Național, Jurnalul Național, Revista Cariere, Taifasuri, Evenimentul Zilei și ca redactor-șef al revistei Jurnal Spiritual, din ianuarie 2017 este PR la Muzeul Național al Literaturii Române.

Intrarea este liberă.
Vă așteptăm cu drag!