15 decembrie 2021 — Lansări de carte

Lansare de carte | „Stres, emoții, depresie, cancer”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește miercuri, 22 decembrie 2021, de la ora 16.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, lansarea cărții „Stres, emoții, depresie, cancer”, sub semnătura dr. Lucia Bubulac, Editura Sophia, București (2021). Invitat special: prof. dr. Dumitru-Constantin Dulcan. Moderator: Loreta Popa.

Dacă ați afla că felul în care gândiți, vorbiți sau vă comportați influențează funcționarea fiecărei celule din organismul nostru, ați fi dispuși să faceți o schimbare? „Frica, ura, mânia, invidia, răutatea sunt doar câteva dintre stările care ne scad imunitatea. Dacă ați ști că genele «rele» pe care le moștenim devin active doar din cauza stilului nostru de viață, ați fi interesați să vă reconfigurați obiceiurile? Orice boală are o cauzalitate multifactorială. În afară de cauzele biologice care includ factorii genetici, infecțioși și toxici, există și cauze psihologice reprezentate de gânduri și emoții negative, stres sau depresie, strâns legate de profilul nostru psihologic și de felul în care percepem realitatea. Sănătatea este mai mult decât credem, vedem sau simțim. Ea este dovada incontestabilă a armoniei dintre noi și Univers. Trebuie să știm că omul este în egală măsură minte, suflet, spirit, energie, iar complexitatea acestei creații ne obligă să judecăm atât starea de sănătate, cât și starea de boală în această cheie. Iată motivul pentru care este necesară o adordare holistică”, spune Lucia Bubulac.

„Doctorița Lucia Bubulac vine cu o carte foarte necesară despre boala neoplazică într‑un moment în care această suferință pune încă mari probleme de ordin terapeutic, situându‑se pe locul doi ca frecvență, după bolile cardiovasculare. Intenția autoarei este deosebit de meritorie pentru că are în vedere complexitatea structurală funcțională a ființei umane, analizată în contextul existenței actuale, la fel de complex și de complicat din toate unghiurile de vedere – spiritual, psihologic, cultural, economic și social. Accentul pus pe latura psihologică a ființării noastre mi se pare esențial în cartea colegei noastre. Abordarea holistică, pluridimensională a cauzelor studiate, vizând mintea, corpul fizic, sufletul și spiritul – conferă lucrării o indiscutabilă valoare”, afirmă prof. dr. Dumitru-Constantin Dulcan.

Pe lângă nenumăratele lucrări științifice, dr. Lucia Bubulac a mai publicat „Emoțiile negative, personalitatea și procesul neoplazic”, la Editura Universitară „Carol Davila”, București (2020). Medic primar Medicină de Familie, asistent universitar la UMF „Carol Davila”, Lucia Bubulac a susținut seminarii și lucrări practice despre Psihologie Medicală și Științele Comportamentului Uman și, actualmente, despre Medicina de Familie, dar a moderat și prezidat și conferințe cu tematică medicală. Este, de asemenea, compozitor, textier și interpret, membru UCMR-ADA, cu trei albume muzicale apărute pe piață. A fost reporter Radio România – emisiunea „Student Club”, prezentator TVR, prima emisiune dedicată studenților „Gaudeamus” (1990-1991), a prezentat spectacole, realizator și prezentator al emisiunii medicale „Tainele sănătății și frumuseții”, B1 TV (2009-2010) și „Natura Medica”, B1 TV (2011-2012).

Accesul este liber și se face prin respectarea restricțiilor în vigoare și printr-un mesaj la adresa programe@mnlr.ro sau la numărul 0736.598.451 (WhatsApp).

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Galerie Foto