29 septembrie 2020 — Lansări de carte

Lansare „La un răsărit al evului de mijloc sau Condacul unor bieți cavaleri”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 2 octombrie 2020, de la ora  19.00, în grădina sediului din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, lansarea romanului „La un răsărit al evului de mijloc sau Condacul unor bieți cavaleri”, apărut la Constanța, Editura ExPonto, 2020, semnat Liviu Lungu. Participă: Horia Gârbea, poet, scriitor, președinte al Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, și Liviu Lungu, scriitor și arheolog. Moderator: Loreta Popa.

Liviu Lungu este membru al Ligii Albanezilor din România și s-a născut la 15 aprilie 1962 la Anadolchioi, Constanța. A devenit doctor în Istorie în 2010, cu teza de doctorat având titlul „Fortificații urbane în Scythia Minor” – Universitatea din București, coordonator dr. Alexandru Suceveanu. Prozator, membru al U.S.R. din 2002, arheologul Liviu Lungu a debutat cu romanul Un descălecat…, Editura AMB, București, 1996. Premii literare: Premiul „Colocviilor tomitane” și al revistei „Tomis” (2002), Premii ale filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor – secția Literatură pentru copii, pentru volumul Upailica Trupuțu, 2004, cu volumul colectiv Concert la patru mâini, 2006, și pentru volumul Încă o istorie de dragoste sau Arhitectonia unui chip cioplit, 2015. Alte volume publicate: Asediul cetății Licoar (roman) – București, Editura Muzeul Literaturii Române, 2003; Discret, de dragoste. Ecuația unui eșec banal – Constanța, Editura ExPonto, 2005; Despre turnuri, cu dragoste și cu oarecare pertinență – Brăila, Editura Muzeul Brăilei, 2011; Peisaj din șoapte multicolore sau Țăndări dintr-o cosmogonie miniaturală, roman – București, Editura Corint Books, 2016; Prizonierul poetului Ovidius Naso sau Furiile Centurionului Rapa – București, Editura Corint Books, 2017 etc., unele dintre acestea fiind publicate și în Albania și Italia.

Evenimentul se desfășoară în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Intrarea este liberă, participarea se face în baza unei rezervări la e-mail programe@mnlr.ro.