17 noiembrie 2023 — Evenimente

Lansare proiect ACADEMIA DE COMPOST (ADC)

Sunteți invitați la lansarea proiectului ACADEMIA DE COMPOST (ADC), joi, 23 noiembrie, 10.00 – 13.00, în spațiul Muzeului Național al Literaturii Române, Str. Nicolae Crețulescu nr. 8.

Agendă orientativă:

– networking la brunch

– joc de cunoaștere ,,Legătură cultură – compost”

– prezentare proiect

– mese de lucru ,,Biblioteca Vie”

Vă rugăm să vă înregistrați aici:

https://forms.gle/uLGBDiMcDJK4zGQS7

Ce ne propunem în proiect: să promovăm compostarea de comunitate locală (CCL) ca fiind cea mai eficientă modalitate de management sustenabil a bio-deșeurilor nepericuloase (MSBD), având un impact pozitiv pentru activarea și educarea micro-comunităților urbane pentru îngrijirea naturii și un stil de viață armonios. Dorim să schimbăm mentalitatea în rândul autorităților și a publicului larg, prin: menținerea stațiilor de compost existente, extinderea rețelei de comunități, educație pentru publicul larg și activitatea de advocacy pentru autorități.

Academia de Compost va fi implementat pe o perioadă de cel puțin doi ani de către un consorțiu format din Climato Sfera, Asociaţia Culturalis, Livada Comunitară Mărțișor, Asociația pentru Consum Sustenabil, împreună cu experți ECOTECA – Colecția de Verde și Urban Cultor. Scopul principal al acestui proiect este de a promova Compostarea Comunitară Locală (CCL) a deșeurilor nepericuloase compostabile în zonele de proximitate din București. Prin dezvoltarea participativă a unui cadru normativ și operațional pentru gestionarea sustenabilă a deșeurilor, educarea publicului larg privind impactul generat de consum și producția de deșeuri, acest proiect va contribui la creșterea gradului de conștientizare și practica CCL în comunitate. Proiectul este finanțat de Platforma de mediu pentru București, inițiată de Fundația Comunitară București și ING Bank Romania, prin runda susținută și de Nhood Romania.

Vă rugăm să vă înregistrați aici:

https://forms.gle/uLGBDiMcDJK4zGQS7

Mulțumim, MNLR, pentru punerea la dispoziție a spațiului pentru evenimente și pentru toată susținerea ca partener în organizare! Mulțumim, partenerilor Fundația Comunitară București, ING Bank Romania, Nhood Romania!

Detalii: Gabriela Iordan, coordonator proiect, gabriela.iordan@gmail.com, 0740 231 096