2 octombrie 2019 — Lansări de carte

Lansare volum de poezie | „Creștetul încununat al clipei”, de Cristian Boroș

Muzeul Național al Literaturii Române și Fundația Culturală Secolul 21 vă invită vineri, 11 octombrie 2019, ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8, Sala Perpessicius, la lansarea volumului de poezie Creștetul încununat al clipei, de Cristian Boroș. Vor lua cuvântul Daniela Șontică, Victoria Milescu și Costin Tuchilă.

Cristian Boroş (n. 1982) este medic dentist, designer grafic, muzician şi scriitor. A publicat „Aproape de iarbă“ (poeme) Ed. Prahova, 1997, „Egreta“ (poeme) Ed. Prahova, 1999, „Cântări de stea“ (republicarea unei părţi a cărţii „Cântări religioase“ tipărite de Ierom. Dometie Ionescu, Bucureşti, 1909) – coordonator şi designer grafic, editată de Mănăstirea Turnu, Prahova, 2005, „Slujba Învierii“ – coordonator, culegător de texte şi designer grafic, Ed. Evloghia, 2006, „Suplu zvâcnet vertical“ (poeme), Ed. Filos, 2013, „Zbor în şoaptă“ (poeme), Ed. Filos, 2015, „Neşlefuitele poeme“ co-autor alături de Alexandru Rădescu, Ed. Filos, 2015.

În cel mai recent volum de poezii, Cristian Boroș continuă drumul său în căutarea luminii și descrie pas cu pas, clipă cu clipă, această călătorie. Pietrele de care se împiedică, cele pe care le cară, uneor,i în spate, dar și cele pe care, urcându-se, vede mult mai departe în zare, devin de multe ori temele principale ale discursului său poetic. Discret și delicat, suficient de analitic și pătrunzător, parcursul său se vrea o prețuire a timpului și o fructificare a lui  în căutarea bucuriei, o ajungere în cele din urmă la trăiri demne de a fi așezate ca o cunună pe creștetul neirositei clipe.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm!

Galerie Foto