20 iulie 2023 — Lansări de carte

Lansarea antologiei „Cele mai înalte uimiri”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește joi, 27 iulie 2023, de la ora 18.00, lansarea cărții „Cele mai înalte uimiri”, continuarea proiectului lansat în anul 2021 numit „Cele mai frumoase miracole”, o antologie a trezirilor și revelațiilor spirituale și în anul 2022, „Cele mai curate minuni”, menit să ducă mai departe demersul editorial al realizatoarei antologiei, Alice Năstase Buciuta.

Participă: Alice Năstase Buciuta, Corina Ozon, Rodica Ionescu, Daniela Floroiu, Camelia Cavadia, Dara Codescu, Ana-Alina Meleșcanu. Amfitrion: Loreta Popa.

„Cele mai înalte uimiri”, Editura Cărțile Tango, reprezintă o nouă ocazie de a ne aminti prin textele-confesiune ale celor 33 de autori din volum că miracolele se produc pretutindeni și că nouă ne rămâne uimirea de a le recunoaște și recunoștința că le-am trăit. Designul coperții a fost realizat de Liviu Valentino Petre, iar textele sunt semnate de scriitori cu har și maeștri spirituali care au acceptat invitația de a aduce istorii adevărate, trăite chiar de ei.

Crin-Triandafil Theodorescu, Petra, Georgiana Spătaru, Corina Ozon, Claudiu Florian, Dara Codescu, Ioana Bâldea Constantinescu, Vica Demici, Marius Constantinescu, Zina Zen, Ohara Donovetsky, Marcel Petrișor, Daniela Luca, Viorica Nagacevschi, Rodica Ionescu, Alina Meleșcanu, Angelica Lambru, Vanda Florea, Adrian Bebe Naidin, Cristina Andrei, Victor Buruiană, Camelia Cavadia, Loreta Popa, Dana Anton, Corina Chiran, Daniela Floroiu, Emilia Doliș, Cornelia Solomon, Romeo Aurelian Ilie, Oana Stoianovici, Alice Năstase Buciuta, Constantin Preda, Cristina Bogdan sunt cei care girează superb și autentic adevărul că divinitatea, în toate formele ei, se face simțită, se lasă descoperită și merită trăită în fiecare zi.

„Textele incluse în această antologie scot din fântânile lăuntrice astfel de clipe binecuvântate ale întâlnirii, transformându-se în mărturisiri de credință. Istoriile depănate de autorii care au răspuns invitației formulate de scriitoarea Alice Năstase Buciuta așază în lumina neînserată a gândului secunde sau ceasuri scânteietoare, înfipte în curgerea aparent obișnuită a timpului, ca niște bolovani într-un râu de munte. Cel de-al treilea volum, dintr-o suită dedicată celor mai înalte frecvențe pe care cântă adâncurile noastre de carne și de vis, alătură minunilor și miracolelor din primele două uimirile care ne iau pielițele nevederii de pe ochi. Uimirea de a fi viu și întreg, alcătuire misterioasă în care spiritul și materia se îmbrățișează firesc, uimirea de a te întâlni cu Celălalt, de a trăi în respirația iubirii care învârte planeta, de a înțelege tainele așternute sub tălpile de călători pe cărări (încă) neinventate, dar aflate la un pas distanță, datorită dorinței noastre arzătoare de a străbate acele poteci. Uimirea de a înțelege că „drumul cel mai scurt către tine însuți trece prin celălalt” (S. Kierkegaard) și că, atunci când îl găsești, primul înveliș al bucuriei este acela de a-l numi, de a-l chema pe numele său, ca un incontestabil semn al (re)cunoașterii”, scrie în prefața cărții Cristina Bogdan, decan al Facultății de Litere din cadrul Universității București.

Intrarea este liberă. Vă așteptăm cu drag!

Imagine și montaj: Dan Marinescu
Credit foto: Dan Marinescu

Urmăriți lansarea aici:

Galerie Foto