31 octombrie 2019 — Lansări de carte

Lansarea volumului de poezie „Moarte cu suspendare”, de Marius Dumitrescu

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită sâmbătă, 9 noiembrie 2019, ora 16.00, în Sala Perpessicius a sediului din Str. Nicolae Creţulescu nr. 8, la lansarea volumului de poezie „Moarte cu suspendare”, de Marius Dumitrescu, apărut la Editura Tribuna, Cluj-Napoca, 2019. Participă: Nora Iuga, prof. Silviu Angelescu, Vlad Rădescu, Zoltan Octavian Butuc, Ovidiu Mihăilescu, Raul Cârstea. Moderator: Loreta Popa.

Marius Dumitrescu s-a născut la 29 iulie 1959, în localitatea Mihăești, Argeș. A absolvit Facultatea de Drept a Universității din București și a profesat ca judecător în cadrul Tribunalului Argeș. S-a stins din viață la 13 noiembrie 2018. A publicat volumele de poezie: „Frumos fără voie”, Editura Exas, Pitești, 1994; „Liber în ultimul hal”, Editura Paralela 45, Pitești, 2001; „Tâlharul cel bun”, Editura Karth, București, 2014; „Târziu, dar neînserat”, Editura Grinta, Cluj-Napoca, 2015; „Cu orbul ochilor”, Editura A.T.U., Sibiu, 2016; „Răutatea unui parfum”, Editura Brumar, Timișoara, 2018.

Volumul „Moarte cu suspendare” apare postum, în forma pregătită de autor, aceeași în care urmează să vadă lumina tiparului alte două volume de poezie, „Poemul ferestrelor sparte” și „Zile de toate nopțile”, precum și volumul de eseuri „Bunăoară”.

„Marius Dumitrescu a supus această carte descântecului socratic al prietenului său, Ciprian Chirvasiu, împreună cu care, din copilărie, a avut numeroase și interminabile frângeri despre Poezie și despre propriile lor poeme. Suspendarea este o formă de executare a pedepsei omenești, îmblânzirea degetului ce mustră pe păcătos. Sau o întârziere, în cazul de față, a Întâlnirii cu Cuvântul. Prin exercițiul cuvântului, în ceea ce se numește viață. Marius Dumitrescu și-a trăit moartea cu suspendare, pentru ca, atunci când nu a mai fost să fie, să ceară revocarea suspendării, lăsând, dincolo de Cuvânt, ceva nerostit”, scrie la începutul volumului Cornelia Dumitrescu, soția poetului.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Vă așteptăm cu drag!

Galerie Foto