Glisează meniul stânga/dreapta
19 noiembrie 2019 — Lansări de carte
Muzeul Național al Literaturii Române vă invită joi, 28 noiembrie 2019, ora 17.00, în Mansarda din Str. Nicolae Crețulescu, nr. 8, la evenimentul de lansare a volumului „Norișorul pierdut”, povestire în versuri de Diana Mihailopol, în colaborare cu Catinca Radu, apărută la Editura Oscar Print. Această carte îi este dedicată artistului fotograf Aurel Mihailopol. Povestire inspirată de Catinca Radu.
Participă: Elena Cristina Moldovan, Catinca Maria Nistor, Marina Fluerașu, Diana Stancu, Marcela Motoc. Harpă: Ioan Theodor Blejan, Maria Ecaterina Blejan. Fotograf proiect: Veronica Achim.
„Povestea lui Norișor se citește dintr-o suflare, la ceas de seară. Căci atunci copiii ridică ochii spre cer ca să vadă stelele și ca să-i întrebe pe părinți de ce luna nu se vede ziua și de ce își schimbă forma de la o seară la alta. Și, uite așa, norii încep să aibă o poveste a lor, scrisă și rescrisă de fiecare copil în parte. Și unde se duc norii, când se duc?”, scrie în prefața volumului Nona Rapotan. „Copiii zâmbesc ușor, e de-ajuns să-și vadă părinții veseli, să se joace împreună cu fratele sau sora, să rupă o bucată de ciocolată în două și s-o împartă cu cel mai bun prieten. Dar la fel de repede încep să plângă și se lasă cuprinși de spaima necunoscutului. De aceea ei au nevoie de părinți, să-i știe acolo. Unii părinți rătăcesc drumul spre proprii lor copii. Alții se lasă cuprinși de oboseală și adorm înainte să apuce să vadă zâmbetul lățindu-se pe fața copilului drag”.
Diana Maria Mihailopol s-a născut la 15 octombrie 1974 şi pentru că dintotdeauna a fost independentă, nu a ales meseria mamei (Rodica Mandache), actoria, şi nici arta tatălui (Aurel Mihailopol), fotografia. A devenit regizor, unul cu forţa extraordinară de a crea metafore. Acum câțiva ani, tot la Oscar Print, lansa volumul său de debut ,,Rugămintea unui măr”, care pentru cunoscuți nu a reprezentat deloc o surpriză. A urmat volumul de versuri „Rânduri pentru Astrid”, 2018.
Despre poeta Diana Maria Mihailopol, Clara Mărgineanu scria în Jurnalul Național: „A turnat în poezie o parte din viaţă, trăită acut, până la sânge şi ne-a arătat că versul nu este doar despre cuvinte şi rime, ci despre iubire, tumult, preaplin, îngenunchere şi zbor”.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Vă așteptăm!