24 octombrie 2017 — Evenimente

Lansarea volumului „Cincizeci de dramaturgi moderni și contemporani”

Muzeul Național al Literaturii Române, Editura Tracus Arte și Festivalul Național de Teatru vă invită marți, 24 octombrie 2017, ora 16:00, la sediul expozițional al MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, la lansarea volumului „Cincizeci de dramaturgi moderni și contemporani”, de John F. Deeney și Maggie B. Gale, în traducerea semnată de Edith Negulici.

Cincizeci de dramaturgi moderni și contemporani reprezintă o introducere critică în opera celor mai importanți și mai influenți dramaturgi care au scris începând cu anii 1950 și până în prezent.

Fiecare eseu este scris de profesori și cercetători universitari – experți în teatru și artele spectacolului – și oferă o analiză detaliată a textelor fundamentale și a carierei fiecărui dramaturg în parte.

John F. DEENEY este lector principal la Catedra de Artă Contemporană a Universității Metropolitane din Manchester, Marea Britanie. Este coeditor, alături de Maggie B. Gale, al volumului The Routledge Drama Anthology and Sourcebook: From Modernism to Contemporary Performance (2010).

Maggie B. GALE este profesor și decan al Catedrei de Teatru a Universității din Manchester, Marea Britanie. Este coeditoarea seriei Routledge Modern and Contemporary Dramatists, iar alături de John F. Deeney a coordonat volumul The Routledge Drama Anthology and Sourcebook: From Modernism to Contemporary Performance (2010).

Editura Tracus Arte, una dintre puținele edituri care publică și promovează genul literar dramatic, aduce în prim-plan această carte ce se constituie într-o suită de eseuri critice introductive la operele celor mai importanți creatori dramatici ai modernității și ai perioadei contemporane.

Sunteți așteptați, așadar, la acest eveniment special și important pentru lumea teatrului românesc, care vă va prilejui cunoașterea mai îndeaproape a acestor valoroși dramaturgi.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

Galerie Foto