21 iulie 2022 — Evenimente

„Livada Comunitară Mărțișor”

Ești în vacanță? Te invităm vineri la un eveniment cu activități de îngrijire livadă, în cadrul proiectului „Livada Comunitară Mărțișor” (livada din spate, în incinta muzeului Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, chiar în București, pe strada Mărțișor 26, sector 4).
Activități orientative 10:00 – 13:00:
– culegem câteva fructe coapte (prune, mere);
– îndepărtăm plante nedorite din jurul arbuștilor fructiferi și din straturile înălțate;
– mulcim: plasăm tocătură de lemn în jurul arbuștilor și în strauturile aromatice;
– compostăm: puteți aduce resturi vegetale tocate mărunt (max. 3 cm.) – coji de legume, coji de fructe, zaț cafea, frunze de la ceai, resturi de la plante din casă;
– ne reconectăm cu natura și ne bucurăm de vară și de vacanță!
Pentru o bună desfășurare a evenimentului și un oraș curat îți recomandăm:
– să te hidratezi, să aduci o cană și sticlă reutilizabilă pentru hidratare;
– să vii cu transportul alternativ, bicicletă sau trotinetă sau transportul public;
– să fii echipat adecvat pentru activitatati direct în natură și cu protecție pentru expunerea la soare, ploaie, insecte;
– să ai grijă de cei mici cu care vii la eveniment pentru a evita accidentele;
– să nu faci efort, să nu te expui la soare și să nu te urci pe scară dacă ai anumite afecțiuni care îți pun starea de sănătate în pericol.
Te rugăm să verifici noutățile afișate pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/LivadaComunitaraMartisor, chiar și în dimineața evenimentului. Ne rezervăm dreptul să modificăm datele și condițiile de desfășurare ale evenimentului în cazul unor situații neprevăzute sau vreme neprielnică.
Proiectul „Livada Comunitară Mărțișor” este implementat din vara anului 2021 de o echipă de voluntari, parte din grupul de inițiativă civică Acțiunea Comunitară Tineretului. A fost lansat și susținut prin programul Inclusiv în Cartier, dezvoltat de Fundația Comunitară București și finanțat de Banca Transilvania.
În mai 2022, am finalizat prima etapă și continuăm parteneriatul de succes între: comunitatea de cetățeni din cartier, Facultatea de Horticultură București și parteneri privați, ONG-uri și alte companii.
Curând vom lansa o nouă inițiativă educativă și practică numită „Școala din Livadă – lucrăm cu Natura!”, implementată în parteneriat cu Amurtel România și finanțată de Fundația Auchan, sprijinită de Fundația Auchan Franța, prin call-ul de proiecte dedicat ALIMENTAȚIEI SĂNĂTOASE ȘI ACCESIBILE, CARE DEZVOLTĂ LEGĂTURI SOCIALE.
Am ales momentul potrivit și pentru a face trecerea la noua denumire, care va apropia mai mult proiectul de opera, viața și personalitatea marelui nostru poet național Tudor Arghezi.
Astfel:
Livada Comunitară Urbană a devenit Livada Comunitară Mărțișor.
Îți mulțumim și te așteptăm!
Mai multe detalii aici: https://fb.me/e/2hyE8Kgub
PS: Înainte sau după eveniment îți recomandăm să vizitezi muzeul Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”.