3 septembrie 2021 — Evenimente

Livada Comunitară Urbană, 11 septembrie 2021

Dragi cetățeni ai comunității urbane,

Vă invităm cu mic cu mare pe data de 11 septembrie 2021, începând cu ora 11:00, la primul eveniment organizat de grupul de inițiativă Acțiunea Comunitară Tineretului, în cadrul proiectului Livada Comunitară Urbană, la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”.

Agenda eveniment 11:00-14:00:

  1. Cum ne-a venit ideea proiectului Livada Comunitară Urbană, reprezentant grup de inițiativă Acțiunea Comunitară Tineretului
  2. Câteva cuvinte din partea Fundației Comunitară București, Ana Mircioagă
  3. Istoria locului magic și a oazei de verdeață în care ne vom desfășura proiectul, livada Casei Memoriale „Tudor Arghezi – Mărțișor”, reprezentant partener Muzeul Național al Literaturii Române

Dorothea Nicolescu este muzeograf și specialist în educație muzeală, în prezent coordonează programul educațional desfășurat la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” – Muzeul Național al Literaturii Române.

  1. Primele activități de îngrijire a livezii și de culegere a fructelor (o parte din fructe vor fi donate unui beneficiar social)

Laura Horga, inginer horticol, a absolvit Facultatea de Horticultură din Timișoara în anul 2005, ulterior specializându-se în domeniul său profesional, atât prin cursurile urmate, cât și prin activitatea profesională desfășurată de-a lungul anilor. Laura ne-a ajutat să facem planul activităților de îngrijire-culegere-plantare pe perioada toamnă-primăvară a livezii.

  1. Facem cunoștință cu cutiile de compostare unde vom valorifica resturi vegetale de acasă și resturi vegetale uscate din livadă cu scopul de a reduce impactul de mediu prin transportul și depozitarea la gropi sau chiar incinerarea deșeurilor, dar și pentru a avea în câteva luni pământ sănătos (humus) pentru câteva straturi de plante aromatice și flori.

Gabriela Iordan, coodonatoarea proiectului a devenit pasionată de un trai sustenabil, compostarea fiind un pas important al acestui stil de viață. De peste 14 ani lucrează într-o organizație non-profit cu proiecte axate pe dezvoltare durabilă, consum responsabil, educație pentru mediu, voluntariat, antreprenoriat social și verde.

Pentru o bună și plăcută desfășurare a evenimentului, vă recomandăm să aveți cu dumneavoastră:
– mască facială
– cană și sticlă reutilizabilă pentru hidratare
– ținută lejeră, pelerină de ploaie, umbrelă, bocanci sau cizme de cauciuc (terenul accidentat!)
– pachet gustare
– pătură picnic

Atenție! Accesul la eveniment se va putea face în limita a 30 persoane, primele care se vor înscrie la eveniment prin completarea fomularului https://forms.gle/A6LtgCoSrPqctwET6

Deși evenimentul se va desfășura în livadă, dorim să respectăm normele de prevenție, igienă și protecție. De aceea, vă rugăm ca pe durata discursurilor din livadă și la intrarea în incinte să purtați masca facială și să respectați distanța socială recomandată.

Vă rugăm să verificați noutățile afișate în această pagină, chiar și în dimineața evenimentului din 11 septembrie. Ne rezervăm dreptul să modificăm datele și condițiile de desfășurare ale evenimentului în cazul în care vor intra în vigoare noi restricții legate de măsurile suplimentare specifice stării de alertă pandemică.

Prin participarea la acest eveniment public, vă dați acordul implicit ca imaginea dumneavoastră să apară în materialele foto sau video pentru comunicarea post-eveniment și pentru promovarea proiectului.

De asemenea, vă rugăm să respectați regulile de curățenie, de acces doar în zonele permise și să fumați doar în locurile special amenajate!

Vă așteptăm cu mic cu mare,

Să lucrăm împreună în prima livadă comunitară!

PS: Nu uitați de formular  https://forms.gle/A6LtgCoSrPqctwET6