20 aprilie 2023 — Seri de poezie și muzică

Maraton de lectură de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită luni, 24 aprilie 2023, de la ora 18.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, Sala Perpessicius, la un Maraton de lectură prilejuit de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor.

Maratonul de lectură va fi o surpriză pentru public, dar și pentru invitați. Un scriitor/poet va începe să citească, iar celălalt va continua cu fragmentul său astfel încât se va crea o continuare fără o legătură aparentă, una care se face în mintea celui care ascultă. Tema aleasă este curajul.

Participă Nora Iuga, Ioana Drăgan, Teodor Dună, Sorin Despot, Tiberiu Neacșu, Ioana Tătărușanu, Radu Nițescu, Cristina Drăghici, Ion Agaci și Călin Andrei Mihăilescu.

Inițiată și sărbătorită de UNESCO, din 1995, în fiecare an, la data de 23 aprilie, Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor marchează și nașterea și trecerea la cele veșnice a lui William Shakespeare. Ziua de 23 aprilie este strâns legată și de alte nume celebre ale literaturii mondiale, precum Cervantes, Inca Garcilaso de la Vegas, William Wordsworth, Jules Barbey d’Aurevilly, Rupert Brooke, Halldór Laxness, Vladimir Nabokov sau Maurice Druon. Ideea a prins foarte repede, mai ales în Spania, unde obiceiul de a oferi o floare pentru fiecare carte vândută de Sf. Gheorghe (23 aprilie!) a ajutat la promovarea evenimentului. Prin Hotărârea de Guvern nr. 293 din 14 aprilie 2005, ziua de 23 aprilie a fost declarată și „Ziua Bibliotecarului din România”. Începând cu 2005, în România, la 23 aprilie se sărbătoresc atât Ziua Bibliotecarului din România, cât și Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor.

Vă așteptăm cu drag!
Intrarea este liberă.