8 ianuarie 2021 — Evenimente

Mihai Eminescu – Simbol al spiritualității românești | Expoziție documentară

Muzeul Național al Literaturii Române inaugurează vineri, 15 ianuarie 2021, de Ziua Culturii Naționale, la sediul MNLR din Strada Nicolae Crețulescu 8, expoziția documentară Mihai Eminescu – Simbol al spiritualității românești.

Utilizând reproduceri ale manuscriselor eminesciene din ediția realizată de Academia Română, imagini ale locurilor care i-au marcat educația și existența, amintiri despre Eminescu, articole din publicistica eminesciană, expoziția, compusă din 22 de planșe care vor fi montate pe fațada exterioară a clădirii sediului expoziției de bază, va urma traseele mari și importante ale vieții și activității lui Mihai Eminescu: originile familiei Eminescu, perioada în care a fost elev la Cernăuți (mărturii ale unor colegi și dascăli), primele poezii, perioada studenției vieneze (1869 – 1872), perioada studenției berlineze (1872 –1874) și crearea Luceafărului, perioada lui Eminescu de la Iași și lecturile de la Junimea, perioada bucureșteană – gazetarul Eminescu și activitatea sa la Timpul, amintirile lui I. L. Caragiale despre Eminescu.

Expoziția este special gândită pentru a respecta normele de siguranță referitoare la pandemie, fiind expusă pe panourile exterioare atașate pe fațada sediului expozițional al MNLR din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8. În acest fel, oferim posibilitatea de a fi „vizitată” de un număr cât mare de persoane, în condiții de siguranță deplină.