12 februarie 2021 — Evenimente

mini-Cafeneau critică on-line | George Arion (episodul #5) și Petru Lucaci (#6 )

mini-Cafeneaua critică on-line:
Luni, 15 februarie 2021: George Arion
Joi, 18 februarie 2021: Petru Lucaci
pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului

Invitatul episodului 5 al mini-Cafenelei critice on-line, luni, 15 februarie 2021, este George Arion, scriitor și jurnalist polivalent, cel mai important autor român de literatură „polițistă”/ mystery & thriller.
Invitatul episodului 6, joi, 18 februarie 2021, este pictorul Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.