7 iunie 2021 — Dezbateri culturale

mini-Cafeneaua critică on-line #36 | Al. Cistelecan și Ion Bogdan Lefter

Invitatul de astăzi al „mini-Cafenelei critice” de pandemie este Alexandru Cistelecan, unul dintre cei mai importanți și influenți critici literari români contemporani, profesor universitar, Universitatea „Petru Maior”, Târgu Mureș. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Nu m-am prea speriat în această peioadă de pandemie și, într-o vreme, mi-a și convenit. În principiu, un critic literar e un cititor. Dacă trebuie să stai acasă, ai vreme de citit și mai recuperezi din ce ai lăsat pe dinafară. Sigur că am văzut și eu, chiar la mine în familie, îngrijorări, deși n-au avut motive, că n-a fost nimeni bolnav însă văd că s-a difuzat așa o anxietate generală și o nerăbdare ajunsă până la capăt”, spune Alexandru Cistelecan.

„Trebuie să spun că mie nu-mi face plăcere să scriu și nu pot scrie decât după ce am epuizat și ultimul pretext de a nu scrie. Când nu mai am nimic de inventat care să mă oprească atunci mă apuc de scris. N-am fost deloc mai productiv”, mărturisește criticul literar.

„Cafeneaua critică” este inițiată și realizată de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.

Urmăriți „mini-Cafeneaua critică” on-line aici: