23 septembrie 2021 — Dezbateri culturale

„mini-Cafeneaua critică” on-line #67 | Gabriela Massaci și Ion Bogdan Lefter

Invitata de astăzi a „mini-Cafenelei critice” on-line Gabriela Massaci, manager cultural, director al Institutului Cultural Român din Londra, director British Council București, directoare artistică a galeriei AnnArt, curator, critic de artă. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Mai întâi am dușmănit pandemia pentru ceea ce mi-a răpit. Cel mai intens eșec mi s-a părut faptul că nu am reușit să facem, după vernisajul expoziției «Scrisori de dragoste» a lui Vladimir Șetran, care marca și cei 85 de ani ai lui, un film cu 85 de chipuri de prieteni în tandem cu aceste scrisori de dragoste. Am dușmănit intens această pandemie pentru că ne-a ținut în casă. Anul 2020 era un an special pentru Galeria AnnArt. Împlineam zece ani. A fost cumva băgată într-o cutie. Ce să căutăm noi acasă în loc să fim în galerie și să-i primim pe cei care iubesc arta și nu au liniște până nu o văd direct. Ar fi trebuit să merg la Roma, la expoziția Rafael, care marca cinci secole de la moartea maestrului renascentist. A fost o ratare”, spune Gabriela Massaci.

„Eu vreau să se banalizeze, să fie o gripă precum cele pe care le înduram înainte iernile. Rămân încrezătoare. Cred că răzbim. Eu cred că binele învinge. Poveștile acestea trebuie să le scriem. Nu uita că până la urmă zmeul este răpus”, crede Gabriela Massaci.

„mini-Cafeneaua critică” on-line este realizată de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.

Urmăriți „mini-Cafeneaua critică” on-line aici: