8 octombrie 2021 — Evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line

Luni, 11 octombrie 2021, ora 19.00: Matei Vișniec
Joi, 14 octombrie 2021, ora 19.00: Cristina Rusiecki

pe site-ul MNLR,pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a MNLR.

Invitatul episodului #72 al mini-Cafenelei critice on-line, de luni, 11 octombrie 2021, este Matei Vișniec, poet, prozator, dramaturg, eseist, jurnalist.

Invitata episodului #73 al mini-Cafenelei critice on-line, de joi, 14 octombrie 2021, este Cristina Rusiecki, critic teatral, eseistă, jurnalistă.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși la 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Episoadele anterioare ale mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.