13 decembrie 2021 — Dezbateri culturale

„mini-Cafeneaua critică” on-line #90 | Aura Corbeanu și Ion Bogdan Lefter

Invitata „mini-Cafenelei critice” de pandemie este Aura Corbeanu, vicepreședinte UNITER, membru în Consiliul de Conducere al Institutului Cultural Român și profesor universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu Mureş. Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

„Este extraordinar că reușim să ne întâlnim și așa, on-line, pentru că avem nevoie să rămânem în legătură. Avem nevoie să ne spunem unii altora că facem lucruri, că existăm și că derulăm activități. Chiar dacă la nivelul nostru, al UNITER (funcționăm de 31 de ani), cred că participarea și integrarea noastră automată în viața teatrală, și nu numai, reprezintă un scop al înființării instituției noastre, este important în aceste timpuri, când totul se desfășoară on-line, să ne întâlnim la «mini-Cafeneaua critică», pentru că avem nevoie să ne raportam la lucrurile pe care le facem și să ne gândim împreună cum putem merge mai departe. Acești doi ani de pandemie ne-au marcat existența, atât a instituțiilor în care ne desfășurăm activitatea, cât și a vieții noastre profesionale. În plus, noi am parcurs și o etapă extrem de dureroasă în această toamnă prin dispariția domnului Ion Caramitru. Încă nu ne-am revenit, dar cu toate acestea în memoria lui vrem să continuăm proiectele pe care le-a inițiat”, spune Aura Corbeanu.

„În acești doi ani am învățat să ne prețuim mai mult și ne-am întâlnim mai mult decât în anii normali, pentru că luați cu activitățile noastre, nu aveam timpul necesar de a ne întâlni. În format on-line, e adevărat, care nu ne place, dar a fost o soluție de a arăta că funcționăm în continuare și putem să ne adresăm unui public și ne-a făcut bine, am mai avut timp pentru noi, mă refer la 2020, evident”, mărturisește Aura Corbeanu.

„Cafeneaua critică” este inițiată și realizată de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București.

Urmăriți mini-Cafeneaua critică aici: