12 mai 2021 — Evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line, episoadele 30 și 31

mini-Cafeneaua critică on-line:
Luni, 17 mai 2021, ora 19.00: Denisa Comănescu și Nicolae Prelipceanu
Joi, 20 mai 2021, ora 19.00: Dumitru Păcuraru
pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului

Invitații episodului 30 al mini-Cafenelei critice on-line, luni, 17 mai 2021, sunt poeta Denisa Comănescu, de asemenea editoare și coordonatoare de colecții de carte, directoare generală a Editurii Humanitas Fiction, și poetul Nicolae Prelipceanu, totodată prozator, eseist, redactor-șef al revistei Viața Românească.

Invitatul episodului 31 de joi, 20 mai 2021, este poetul Dumitru Păcuraru, de asemenea jurnalist, director al cotidianului Informația Zilei din Satu Mare.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămînale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întîlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Episoadele mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici.