8 februarie 2021 — Evenimente

mini-Cafeneaua critică on-line

Luni, 8 februarie 2021, ora 19.00: Mihaela și Adrian Miroiu
Joi, 11 februarie 2021, ora 19.00: Mihai Măniuțiu
pe site-ul MNLR/ pe platforma culturaindirect.ro/ pe pagina de facebook a Muzeului

Invitații episodului 3 al mini-Cafenelei critice on-line, luni 8 februarie 2021, sunt Mihaela Miroiu, teoreticiană a studiilor de gen, eseistă și prozatoare, și Adrian Miroiu, filosof, logician, cercetător al instituțiilor și politicilor publice, profesori la Școala Națională de Studii Politice și Administrative.

Invitatul episodului 4, joi 11 februarie 2021, este regizorul de teatru și scriitorul Mihai Măniuțiu, profesor la Universitatea „Babeș-Bolyai” și director al Teatrului Național din Cluj.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în martie 2020 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.