Glisează meniul stânga/dreapta
24 iulie 2018 — Evenimente
Muzeul Național al Literaturii Române vă așteaptă la concertul din grădină susținut de cantautorul Mircea Vintilă, marți, 7 august 2018, ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu nr. 8 (în spatele Bisericii Albe).
Mircea Vintilă s-a născut în data de 23 martie 1949 la București și a fost interesat de muzică din copilărie. A urmat Școala de Muzică, clasa violă. A terminat Liceul „Gheorghe Lazăr” și apoi a absolvit Institutul de Construcții din București, în anul 1974. Mircea Vintilă cântă alături de alți prestigioși artiști (Mircea Florian, Marcela Saftiuc, Doru Stănculescu) la primul festival studențesc de muzică folk din anul 1971, la Clubul 303, aparținând Universității Politehnice București, apoi la Clubul Universitas, la Casa de Cultură a Studenților „Grigore Preoteasa” și în Cenaclul Flacăra.
Mircea Vintilă face parte din prima generație de artiști folk din România, cea a anilor ’70. A compus cântece pe versuri de George Coșbuc, Tudor Arghezi, Florian Pittiș, Gheorghe Azap și alții. Este recunoscut pentru faptul că o parte dintre cântecele sale recreează atmosfera și farmecul Bucureștiului de odinioară. În 1992 fondează, împreună cu Mircea Baniciu, Florian Pittiș și Vlady Cnejevici, grupul Pasărea Colibri, desfășurând o prestigioasă activitate discografică și de turneu în țară și străinătate.
Pe Mircea Vintilă nu-l poți confunda cu nimeni. Este UNIC. „Am acceptat să vin în grădina Muzeului Național al Literaturii Române cu gândul la Poezie, la bucuria de a mă întâlni cu oameni frumoși. Nu am cum să uit că întâlnirea mea cu poetul Adrian Păunescu, atât de naturală și de firească, a dat naștere unor lucruri minunate. În perioada în care eu am debutat, să ai o cronică la spectacol în revista Flacăra, să fii difuzat la radio, era ceva de necrezut. Talentul este 1 la sută, restul este multă transpirație și muncă. Degeaba ai talent dacă nu faci nimic. Se nasc mulți oameni talentați, dar nefiind educați în acest sens, neavând părinți care să vadă în ei acel ceva numit talent nu îi îndrumă în direcția în care aceștia să-și construiască un viitor potrivit. Nu se știe niciodată, toate sunt ghidate cumva de sus. Este o muncă teribilă pe care o faci și tu, și alții, pentru că ești tot timpul pe drumuri. Sunt atât de bucuros și atât de fericit cu ceea ce fac, ceea ce simt și ceea ce trăiesc, încât mie nu-mi lipsește nimic”, afirmă Mircea Vintilă.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile!
Vă așteptăm cu drag!