29 aprilie 2022 — Evenimente

Neverland Mythos | Expoziție de gravură a artistei Rodica Lomnășan

Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței 64-66, Sala „Al. Oprea”
3 – 28 mai 2022

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită să vizitați expoziția de gravură cu titlul Neverland Mythos a artistei Rodica Lomnășan.

Confuzia pe care o trăim în prezent ne face să ne simțim abandonați într-un loc al nimănui. Lumea întreagă parcă ar fi devenit un tărâm populat doar cu fantasme, himere, uneori iluzii, dar cel mai adesea spaime. Neverland este un tărâm ideal al visului, al libertății absolute, situat în afara timpului și spațiului. Acest sentiment m-a determinat să readuc la viață si seria de lucrări inspirate de poezia uriașului pesimist Mircea Ivănescu, capabil însă și de umor sau de o fină ironie, detectabile în versurile sale.

Fiecare dintre aceste lucrări s-a născut ca o confesiune, ca o revenire în trecut, ca o rememorare, pentru că, în cele din urmă, creația dă un plus de semnificație vieții și, indiferent ce stări încercăm, orice fel de vremuri trăim, putem afla în noi inepuizabile și autentice resurse creatoare. Lucrările prezentate sunt realizate cu ajutorul tehnicilor gravurii, folosind o presă și transferând imaginea de pe placa de metal sau de piatră (în cazul litografiei) pe hârtie. – Rodica Lomnășan