30 august 2019 — Concerte de muzică

ORAȘUL CÂNTĂ | PROGRAM 31 august – 1 septembrie 2019

Programul Orașul cântă oferă bucureștenilor o extindere a proiectelor muzicale ale Festivalului Internațional George Enescu prin peste 250 de evenimente muzicale neconvenționale, ce vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale și clădiri de birouri din toate colțurile Bucureștiului. Orașul cântă invită publicul la spectacole, concerte corale sau instrumentale și recitaluri susținute de peste 2.000 de copii și tineri din Programul Național Cantus Mundi, dar și de artiștii invitați.

Accesul publicului la evenimentele desfășurate în cadrul programului Orașul cântă este liber.

Program și artiști 31 august – 1 septembrie 2019

  • Sâmbătă, 31 august 2019

11:00 – 12:30 – Muzeul Național al Țăranului Român

Fanfara Maranata, Timișoara

12:00 – 13:00 – Mega Mall

Street Music: Natalia Pancec și Emilian Florentin Gheorghe – When Violin Meets Guitar

Corul „Resurrectio” Moinești, Bacău

12:30 – 13:30 – Mall Promenada

Street Music: Natalia Pancec și Emilian Florentin Gheorghe – When Violin Meets Guitar

Corul „Vocea copilăriei”, București

13:30 – 14:30 – Sun Plaza

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Arad

Corul „Aiorman” Dorobanțu, Tulcea

20:00 – 21:30 – Muzeul Național „George Enescu”

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Arad

Corul „Aiorman” Dorobanțu, Tulcea

20:00 – 21:30 – Muzeul Național al Literaturii Române (Strada Nicolae Crețulescu nr. 8, sector 1)

Corul „Resurrectio” Moinești, Bacău

 

  • Duminică, 1 august 2019

12:00 – 13:00 – Mega Mall

Street Music: Natalia Pancec și Emilian Florentin Gheorghe – When Violin Meets Guitar

        Corul „Aiorman”, Dorobanțu, Tulcea

Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr”, Pecica, Arad

12:30 – 13:30 – Mall Promenada

Street Music: Natalia Pancec și Emilian Florentin Gheorghe – When Violin Meets Guitar

        Corul „Resurrectio”, Moinești, Bacău

        Corul „Allegretto”, București

13:30 – 14:30 – Sun Plaza

          Corul „Vocea Copilăriei”, București

          Corul „Zbor de Fluturi”, București

17:00 – 18:30 – Parcul Regele Mihai I al României (Herăstrău)

Orchestrele reunite ale Școlilor Gimnaziale de Artă nr. 3 și „Iosif Sava” București

           Corul „Vocea Copilăriei”, București

           Corul „Allegretto”, București

           Street Music

19:00 – 20:30 – Parcul Unirii

  Fanfara „Maranata”, Timișoara

          Corul „Zbor de Fluturi”,  București

  Corul Liceului Teoretic „Gheorghe Lazăr” Pecica, Arad

          Street Music 

 

Orașul cântă este un proiect dezvoltat de Programul Național Cantus Mundi prin Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”, ca program asociat Festivalului Internațional George Enescu 2019. Orașul Cântă este desfășurat de Cantus Mundi București, cu sprijinul Primăriei Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Parteneri: CBRE România, Muzeul Național „George Enescu”, Muzeul Național al Țăranului Român, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Galeria Galateca, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Promenada, Mega Mall, Sun Plaza, AFI Cotroceni.

Parteneri media: AgențiadeCarte.ro, Agerpres, Bookhub, Cațavencii, Ceașca de cultură, feeder.ro, 4arte.ro, Itsy Bitsy FM, Metropotam, platforma Calendarevenimente.ro, Radio București FM, Raftul cu idei, SENSOTV.RO, Societatea Muzicală, Zile și Nopți București.

 

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

 

Despre Cantus Mundi

Programul Cantus Mundi București (instituit prin Hotărârea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului București) se desfășoară pentru dezvoltarea mișcării corale din Capitală, astfel încât, în perioada următoare, 300 de noi coruri să reunească peste 9.000 de copii și tineri bucureșteni, motivați să fie parte a unei mișcări culturale prestigioase și incluzive. Cantus Mundi București este implementat în cadrul Programului Național Cantus Mundi și se desfășoară în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat în 2011 de reputatul dirijor Ion Marin și derulat alături de membri ai Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. După 8 ani de activitate, Programul Național Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.

Despre CBRE România

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 și S&P 500 cu sediul central în Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale și investiții în real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajați (fără a include afiliații), răspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari și deservește proprietari și chiriași prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzând filialele) din întreaga lume. În România, CBRE este lider al segmentului de comercial real estate și oferă o gamă extinsă de servicii integrate, inclusiv administrare și coordonare de tranzacții și management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietății, administrarea investițiilor, evaluare, închiriere de proprietăți, consultanță strategică, vânzări de proprietăți, servicii ipotecare și servicii de dezvoltare.  Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați www.cbre.ro.