28 iunie 2021 — Concerte de muzică

Ovidiu Niculescu în Grădina MNLR

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită duminică, 4 iulie 2021, de la ora 17.00, în Grădina MNLR, Str. Nicolae Crețulescu 8, la concertul susținut de Ovidiu Niculescu – „Cântecele unui derbedeu”.

Ovidiu Niculescu, actor al Teatrului Mic, scenarist si regizor, absolvent al Academiei de Teatru şi Film „I. L. Caragiale” (promoţia 1996, clasa profesorului Florin Zamfirescu), cântă muzică veselă și vie, cu influențe de mahala interbelică, dar cu sound modern. Un amestec fericit și neo-boem dintre muzică și versuri pline de tâlc și în același timp simple, directe şi comice. „Eu nu sunt doar actor, nu sunt doar poet și cu siguranță nu am pretenția de a fi muzician, deși îmi place să cânt oricând și oriunde. Eu sunt mai degrabă un «exprimeur», un bard, un menestrel neo-boem, un înger bun cu codiță de drac… De ce «derbedeu»? Nimic mai simplu. De când mă ştiu am fost un personaj extrovertit, impetuos, dar și un mare timid. Din cauza asta am fericit, dar le-am şi greşit multora şi d-aia am fost numit «derbedeu», când cu zâmbetul pe buze, când cu lacrimi. Suntem diferiți mental, emoțional, spiritual, interpretăm diferit viața, dar drumul e mereu același pentru toţi. În călătoria de la naștere la moarte toți iubim și înșelăm, toți sperăm și trădăm, toți construim și dărâmăm, toți suntem oameni”, afirmă Ovidiu Niculescu.

Ovidiu Niculescu a jucat în filmele lui Nae Caranfil „Filantropica”, „Restul e tăcere”, „6,9 pe scara Richter”, dar și în „Nuntă mută” și „Luca” în regia lui Horațiu Mălăele, „Kira Kiralina”, regia Dan Pița, reuşind să arate tuturor că fără dăruire totală un actor nu poate să convingă, nu poate să transmită fiorul artei sale. În teatru s-a remarcat atât în  „Underground” după „Azilul de noapte” de Maxim Gorki,  Teatrul Nottara, „Troilus și Cresida” de Shakespeare, Teatrul de Comedie, „Avea două pistoale cu ochi albi și negri” de Dario Fo, Teatrul Odeon, cât și  „Visul unei nopţi de vară”, Teatrul Mic, „Ruleta rusească”, Teatrul de Artă Bucureşti.

Filmare și montaj: Daniel-Paul Ciobanu

Credit foto: Dan Vatamaniuc

* Evenimentul se va derula cu respectarea tuturor normelor și măsurilor de protecție în vigoare.

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și Nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei

Galerie Foto

Galerie Video