2 noiembrie 2017 — Evenimente

Piesa de teatru „Cum am dresat un melc pe sânii tăi” de Matei Vișniec


Într-o lume nebună, o piesă de teatru semnată Matei Vișniec poate reprezenta o gură de oxigen, așa că Muzeul Național al Literaturii Române vă invită la spectacolul „Cum am dresat un melc pe sânii tăi”, sâmbătă, 11 noiembrie 2017, de la ora 17.30, în regia Monei Gavrilaș, cu Viorel Ivanciuc și Diana Giubernea.

Spectacolul ce va avea loc în Mansarda MNLR urmărește destinul a două persoane – EL și EA. Eternul EL și eterna Ea. El își pune inima pe masă. Pentru a o supraveghea, căci i-a făcut prea multe necazuri până acum, și pentru a o lăsa fără apărare în fața celei iubite. El e pur și simplu un captiv al sentimentelor. Își dresează melcul pe sânii ei, așa cum nu a reușit să-și dreseze inima. Dar ea e cea care dictează tonul. Iar universul e complice al privirilor dintre cei doi, al iubirii lor, încât devine și el erotic și vibrant la rândul său.

Cel mai jucat dramaturg român contemporan în străinătateMatei Vișniec, trăieşte şi prin biografia, şi prin bibliografia sa în prezentul nostru, al tuturor, dar şi în realitatea eternă a literelor care se așază disciplinat pe foaia de hârtie. Scrie mult şi scrie bine. În această piesă, Matei Vișniec are o abordare inedită a relațiilor umane, o introspecție a sufletului, a relațiilor, a sentimentelor. Spectacolul e romantic, poetic, viu, adevărat. VISUL ocupă un loc important în viața noastră. Suntem, parcă, mai puternici și mai curajoși dacă avem puterea de visa.

Spectacolul are o poezie specială, are umor fin și personaje pline de dinamism. DUBLUL din noi este practic tema spectacolului. Nu suntem singuri, mereu e altcineva în noi. Practic o altă lume, poate mai frumoasă, poate mai armonioasă, poate mai bună. O alta lume în care suntem LIBERI și FERICIȚI, în care suntem așa cum ne-a făcut universul. Poarta spre visare e mereu deschisă în acest spectacol și, astfel, și speranța.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. 

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române.

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Cultura, Contemporanul, Agenţia deCarte.ro, publicația on-line IQool.

Galerie Foto