16 mai 2021 — Evenimente

„Poezie și creație” | Mihaela Tatu și Loreta Popa

Invitată astăzi la „Poezie și creație” este Mihaela Tatu, om de radio și televiziune, trainer acreditat în arta discursului, care are grijă să-și învețe cursanții ce înseamnă dicție, intonație, ritm, volum, respirație, improvizație, calibrare energetică la public, contact vizual, atitudine. Voice-over pentru filme de desene animate și audiobook-uri, speaker motivațional, moderator la diverse evenimente, Mihaela Tatu învață continuu, aplică și dă mai departe. De asemenea, face mult voluntariat pentru elevi și studenți. Iubește cărțile, călătorește mult și nu a stat niciodată cu brațele încrucișate așteptând un miracol.

„De unde luăm noi bogăția și frumusețea cuvântului? Din cărți, desigur. Facem ce facem, ajungem tot la cărți, dar cum altfel să descoperi frumusețea unei descrieri. Cu disperare avem nevoie de carte și nu de on-line, nu de tabletă, să se creeze legătura aceea între tine, cititor, și energia fiecărui cuvânt descoperit”, mărturisește Mihaela Tatu.

„Pentru poezie îți trebuie timp. Îți trebuie o anumită stare. Poezia este profundă, e din străfundurile tale, din rădăcinile tale, din pământul din care îți tragi seva. Poezia e altceva. Poezia eliberează de suferință. E explicația celor mai profunde trăiri ale omului. Nu e suferință și nu e întuneric. Nu e nici iluzie să rămâi într-o zonă de poezie gândind că asta e viața. Îmi trebuie un strop de pragmatism în toată povestea. Ești cu zâmbetul pe buze, dar asta nu te împiedică să fii ancorat în materialul fiecărei zile, dar nu ancorat cu totul. Să fii treaz. Asta îți trebuie pentru poezie. Când ești în starea de prezență autentică ai nevoie de poezie, pentru că nu poți să trăiești într-o proză constant”, afirmă Mihaela Tatu.

Filmare și montaj: Daniel-Paul Ciobanu

Credit foto: Dan Vatamaniuc

Proiect coordonat și realizat de Loreta Popa

Urmăriți „Poezie și creație” aici:

Galerie Foto