18 decembrie 2018 — Anunțuri

Premiul pentru Literatură „Mircea Eliade” a fost acordat Muzeului Național al Literaturii Române

Luni, 17 decembrie 2018, în cadrul evenimentului Gala Excelenței – România 100, gală aflată sub patronajul Ministerul Culturii și Identității Naționale și organizată în Sala Tronului a Palatului Regal din București, Conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Director al Muzeului Național al Literaturii Române, a avut onoarea de a primi Premiul pentru Literatură „Mircea Eliade” acordat MNLR pentru conservarea și promovarea patrimoniului cultural național.

Gala Excelenței – România 100 este un eveniment care și-a propus să evidențieze și să premieze rezultate excepționale din domeniul culturii, artei, politicii, credinței și spiritualității, dar și din alte domenii care au contribuit la crearea identității României. Acest eveniment a reunit luni seara personalități de elită ale țării, care au marcat prin activitatea lor amplă 100 de ani de Unire și cărora li s-au alăturat oaspeți internaționali, membri ai Consiliului European, reprezentanți și invitați speciali din domeniul artei, culturii și cinematografiei din Europa, America de Nord, America de Sud și Asia, reprezentanți ai Academiei Americane de Științe ale Ospitalității.

Premiile acordate cu ocazia Galei Excelenței – România 100 au omagiat personalități emblematice și realizări semnificative din perioada celor 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, au fost acordate distincții pentru activități desfășurate de Familia Regală și pentru proiecte organizate în domenii precum politica și diplomația, cultura, credința și spiritualitatea.

În cadrul evenimentului au fost prezentate costume tradiționale românești și costume contemporane, momente artistice de muzciă clasică și contemporană, un recital de colinde românești și un recital excepțional oferit de New Direction Gospel Choir, invitați de onoare ai Papei de la Roma în cadrul evenimentului de Crăciun de la Vatican, organizat anul acesta.