19 iulie 2021 — Proiecții de film

Proiecție de film Kinedok: ,,Viața magică a lui V”

Joi, 29 iulie 2021, ora 20.00, vă invităm la proiecția filmului documentar ,,Viața magică a lui V” (Finlanda/Danemarca/Bulgaria, 2019), care va avea loc în Grădina MNLR (Str. Nicolae Crețulescu 8).

Regizorul filmului, Tonislav Hristov, ne propune povestea unei tinere care folosește metoda LARP – Live Action Role Play pentru a face față problemelor familiei sale. Bântuită de traumele din copilărie, încearcă să-l ajute pe fratele ei bolnav psihic să devină mai independent prin jocul de rol. În timp ce își călăuzește fratele prin lumea rolurilor și identităților multiple, a vrăjitoarelor, vrăjitorilor și a cavalerilor medievali, ea găsește curajul de a înfrunta demonii propriului trecut, și anume tatăl lor abuziv.

***

KineDok este un program unic în Europa, desfășurându-se concomitent în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Polonia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare dintre țările participante contribuie cu cele mai noi documentare, care rulează apoi în sute de locații din toate cele șapte ţări, generând astfel o comunitate culturală impresionantă. Publicul are șansa să vadă o selecție deosebită de filme care nu circulă în cinematografele obișnuite.

Proiect realizat de Asociația One World Romania

On-line: festival-oneworld.ro | kinedok.net

Parteneri: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Anthropolis (Ungaria), ReStart (Croația), Activist 38 (Bulgaria)

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile. Evenimentul respectă noile măsuri în vigoare: utilizarea măștii de protecție și păstrarea distanței de 2 m între participanții care nu fac parte din aceiași familie. Participarea la eveniment se face pe bază de rezervare la programe@mnlr.ro sau la numărul 0736598451 (Gabriela Toma).