24 iunie 2021 — Evocări

Remember Garabet Ibrăileanu – 150

Critic literar, teoretician, eseist, redactor literar, profesor remarcabil și romancier, Garabet Ibrăileanu este o personalitate distinsă a literaturii și culturii române. Autor al unor importante cărți de critică literară, printre care amintim Spiritul critic în cultura româneascăScriitori români și străini și Creație și analiză, precum și al cunoscutului roman Adela, pentru care a primit Premiul național de proză în 1933, Garabet Ibrăileanu este creator de școală literară și formator de opinie prin articolele sale din Viața românească, importantă revistă de cultură de la a cărei apariție se împlinesc anul acesta 115 ani.

La 150 de ani de la nașterea scriitorului, Muzeul Național al Literaturii Române organizează la 1 iulie 2021, ora 13.00, la sediul din Strada Nicolae Crețulescu, un eveniment care celebrează personalitatea și opera lui Garabet Ibrăileanu prin scurte intervenții ale personalităților importante din lumea culturală bucureșteană și ieșeană: acad. Răzvan Theodorescu, istoric de artă, doctor în ştiinţe istorice și preşedinte al Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române; Cristina Popescu, director Romfilatelia; criticul literar Paul Cernat, precum și Victor Durnea, cercetător ştiinţific gr. I. Institutul de Filologie Română “A. Philippide” din Iaşi.

Întâlnirea va fi moderată de prof. univ. dr. Ioan Cristescu, director general al Muzeului Național al Literaturii Române.

Pentru rezervări, scrieți la programe@mnlr.ro sau trimiteți un mesaj la numărul 0736598451.

Parteneri media: Radio România Cultural, Agerpres, Zile și nopți, Observator cultural, Agenția de Carte, Iqool, Contemporanul, Modernism.ro, Radio Trinitas, Ordinea zilei