29 noiembrie 2023 — Evenimente

Renata Jewellery Maker | Expoziție de bijuterie contemporană

Muzeul Național al Literaturii Române organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr. 8, în perioada 6 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, expoziția de bijuterie contemporană Renata Jewellery Maker, a artistei Renata Drăgușin. Expoziția, care va fi deschisă miercuri, 6 decembrie 2023, ora 18.30, va prezenta creații unicat ale artistei din colecțiile Loop și Infinite worlds.

Expoziția de bijuterie Renata Jewellery Maker este parte a unui proiect amplu inițiat de MNLR în luna ianuarie 2023, în cadrul evenimentelor dedicate celebrării Zilei Culturii Naționale. Este ultima expoziție din acest an, din seria evenimentelor dedicate promovării designului românesc, care s-a desfășurat în cadrul colecției permanente a muzeului.

Renata Drăgușin, artistă pasionată, inovatoare în lumea designului de bijuterii, aduce în prim-plan colecțiile sale unice, care îmbină tehnicile tradiționale cu tehnologia modernă.

De la linie la culoare, formă și lumină, explorează și celebrează elementele esențiale care ne înconjoară, creând bijuterii care sunt, în același timp, ultramoderne, cu o estetică feminină delicată, dar însuflețite de o pasiune puternică.

Fiecare bijuterie concepută de creatoare este o poveste captivantă a pasiunii sale pentru arta bijuteriilor, reușind să transmită emoții profunde și să creeze legături subtile între formă și sentiment. Colecțiile sale devin astfel un manifest al eleganței atemporale și al individualității în peisajul contemporan al designului de bijuterii.

Renata Drăgușin trăieşte în Bucureşti şi, din anul 2018, creează bijuterie contemporană.

https://www.instagram.com/renata.rjm/

https://rjm-jewellery.com/